Canik'te Kurbanlıklar Görücüye Çıktı
Donatıları ve veteriner hizmetleriyle Karadeniz Bölgesi'nde örnek gösterilen Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışları başladı.
Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, bu yıl da alıcıların ve satıcıların gözde durak noktası oldu. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle ziyaret edilen Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, küpesiz ve pasaportsuz kurbanlık hayvanların kabul edilmemesi, veteriner gözetimde satışların gerçekleştirilmesi ve alınan geniş güvenlik önlemleriyle ön plana çıkıyor. Kurban Bayramı süresince her yıl binlerce alıcının ve satıcının bir araya geldiği Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda 2025 yılı Kurban Bayramı'na yönelik gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Hemşehrilerimizin sorunsuz bir Kurban Bayramı süreci geçirmeleri adına ilçemizde gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.
Veteriner Gözetiminde Satış
Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda aldıkları geniş güvenlik önlemleriyle birlikte denetim ve kontrolleri aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Kurban Bayramı sürecinde bu yılda binlerce hemşehrimizi ve üreticimizi ağırlayacağımız Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarımızda hazırlıklarımızı tamamladık. Sıkı güvenlik tedbirleri aldığımız Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarımızda kurbanlık hayvan satışları, veteriner hekimlerimiz gözetimde gerçekleştiriyor. Denetim ve kontrollerimizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin sağlıklı ve güvenli bir Kurban Bayramı süreci geçirmeleri için sahada çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Karadeniz'de Örnek
Samsun'dan ve Türkiye'nin birçok ilinden binlerce alıcının ve satıcının bir araya geldiği Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, Canik ilçesi Dereler Mahallesi'nde yer alıyor. Modern yapısı, vatandaşlar ve üreticiler için sunduğu imkanlarla dikkatleri çeken Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda ayrıca kafeterya, mescit, tuvalet ve banyo alanları da bulunuyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 42’si tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Eğitim şehri Samsun’umuzda Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birinin inşasına devam ediyoruz. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, tüm Samsun’umuzun hizmetinde olacak yeni nesil modern kütüphanemiz tamamlandığında bölgemiz için de önemli bir değer olacaktır” dedi
Samsun Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birini Samsun’a kazandırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Atakum ilçesinde Eski Türk-İş Eğitim Merkezi’nin olduğu alanda inşa edilen Samsun Şehir Kütüphanesi tamamlandığında bin 98 oturma alanı ve 525 bin kitap kapasitesi ile hizmet verecek.
Her detay özel olarak tasarlandı
5 bin 200 metrekare arsa içinde 27 bin 570 metrekare inşaat alanına sahip proje 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 5 normal kat ve teknik kat olmak üzere 10 kattan oluşuyor. Her detayın özel olarak tasarlandığı proje kitaplıklar, serbest çalışma alanları, toplantı-seminer salonları, çocuk kütüphanesi, sergi salonları, etkinlik atölyeleri, bireysel-grup çalışma alanları, medya gösteri alanları, hobi alanları, araştırma merkezi, kafe, restoran ve bahçe etkinlik alanları ile 7’den 70’e herkese hitap edecek. Engelsiz Samsun mottosuna uygun kütüphane projesinde görme engellilere yönelik okuma salonu da yer alacak. İngiltere’de düzenlenen 2023 International Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) Yarışması’nda ‘Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi’ ödülüne layık görülen proje Samsun’un eğitim kenti unvanına da pozitif katkı sunacak.
Yüzde 42’si tamamlandı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Eğitim şehri Samsun’umuzda gençlerimizin, öğrencilerimizin her alanda en nitelikli imkanlara sahip olması için özel bir önem gösteriyoruz. Bu noktada Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak, yeni nesil modern bir kütüphanenin çalışmalarını da aynı özenle sürdürüyoruz. Şehir Kütüphanemiz tamamlandığında her yaştan insana hitap edecek bir kütüphane olacak. İki üniversitesi, genç nüfusuyla her alanda daha ileri olmak isteyen Samsun’umuza uzun yıllar hizmet sunacak, hemşehrilerimizin de heyecanla beklediği bu projenin en kısa sürede tamamlanması adına çalışmalar titizlikle devam ediyor. Samsun Şehir Kütüphanesi’nde fiziki gerçekleşme yüzde 42’ye ulaştı. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin hizmetine sunacağız” dedi.