Canik'te gözler genel merkezde
AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya, Canik İlçe Başkanlığı Kongresi konusunu kapattıklarını belirterek, 'Konu bizim için kapanmıştır. Bundan sonra ki süreç sadece genel merkez nezdinde çözülecektir.' dedi
AK Parti Canik İlçe Başkanlığı seçimlerinde krize dönüşen süreç, ilk olarak AK Parti Genel Merkezi'nin 22 Ocak’ta yapılması gereken Canik İlçe kongresini iptal etmesiyle başladı. 19 Şubat'a ertelenen kongrede aday olması düşünülenler Ankara'ya AK Parti Genel Merkezi'ne çağrıldı. Canik İlçe Kongresi aday belirleme sürecinde son olarak AK Parti İl ve Canik teşkilatı ile Samsun milletvekilleri Mehmet Ali Erbil ismi üzerinde uzlaştı. Genel Merkez de ortak aday Erbil'i, AK Parti Canik İlçe Kongresi öncesinde tek aday olarak işaret etti.
SERT ELEŞTİRİ VE SUÇLAMALAR
Geçtiğimiz pazar günü Canik'te fırtınalar kopmuş ve Canik İlçe Başkanlığı seçimi üçüncü kez ertelenmişti. Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu ve Genel Merkezin Canik Kongresi'ndeki işaret ettiği aday Mehmet Ali Erbil, İl Başkanı Osman Çetinkaya'yı sert sözlerle eleştirmiş ve suçlamalarda bulunmuştu.
KRİTERLER UYMADIĞI İÇİN KONGRE İPTAL
AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya, yaptığı açıklamalarda Erbil'in listesinin Genel Merkez kriterlerine uymadığı için kongrenin iptal edildiğini söylemişti. Çetinkaya, kongrenin üçüncü kez yapılma ihtimalinin düşük olduğunu dikkat çekerek atama olabileceğini ifade etmiş, kararın artık Genel Merkez'de olduğunu dile getirmişti.
ATAMA GENEL MERKEZİN TAKDİRİ
Konu hakkında görüşlerini aldığımız Osman Çetinkaya, Canik İlçe Başkanlığı Kongresi konusunu kapattıklarını belirterek, "Bundan sonra konuyla ilgili karar AK Parti Genel Merkezi'nindir. Canik'te seçim ya da atama olmasında da yetkili genel merkezdir."dedi.
CANİK KONUSU BİZİM İÇİN KAPANDI
Canik Teşkilat Başkanlığı süreci hakkında açıklama yapan Çetinkaya, Canik ilçe teşkilatı seçiminde Genel Merkez'in uygun gördüğü şekilde hareket ettiklerinin altını çizerek, "Genel merkez nasıl uygun gördüyse o şekilde hareket etmeyi sürdüreceğiz. Canik'le ilgili artık yorum yapmıyoruz. Konu bizim için kapanmıştır. Bundan sonra ki süreç, sadece genel merkez nezdinde çözülecektir." diye konuştu.
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!