Büyükşehir'den üniversitelilere sıcak karşılama
Samsun Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrenimi için kente gelen öğrenciler için 'Hoş Geldin Arkadaşım' projesini başlattı. Proje kapsamında gençler hem Samsun'u tanıyor hem de yeni arkadaşlıklar kuruyor.
Üniversiteye ilk adımlarını atan öğrencilerin şehir hayatına uyum sağlamasını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan proje, gençlerin Samsun’un tarihi ve kültürel noktalarını keşfetmelerine fırsat sunuyor. Haftanın üç günü düzenlenen gezilere, 50 öğrenci katılıyor.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kredi Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenciler, Tütün İskelesi, Onur Anıtı, Kent Müzesi, Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi ile Bandırma Gemisi ve Açık Hava Müzesi’ni geziyor. Öğrencilere gün boyunca ikramlar ve hediyeler sunulurken, gezi sonunda yeniden yurtlarına bırakılıyorlar.
7 Ekim’de başlayan “Hoş Geldin Arkadaşım” projesinin, 1 Kasım’a kadar devam edeceği bildirildi.
Bakmadan Geçme