Burma, Müteahhitlerin sorunlarını dinledi
İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Samsun Şubesi, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı ziyaret ederek, istek ve taleplerini dile getirdiler.
Samsunlu müteahhitler olarak iş yoğunluklarının en hızlı gelişen ve büyüyen Atakum'da olduğunu söyleyen İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Samsun Şube Başkanı Atıf Yiğit, üyelerinin” Şubemizin 1170 üyesi bulunmaktadır. Ancak görüyoruz ki bu işin ehli olmayan insanlarda müteahhitlik yapmaktadır, bunlara dur denilsin. Projeye başlayacağımızda ruhsat alımı için 45 gün gibi uzun süreler beklemek zorunda kalıyoruz. Her odaya ayrı ayrı gitmeden harçlarımızı tek bir yere ödemek istiyoruz. Bölgemizde toplu konut yapılmasını istemiyoruz. LİKAP uygulaması her belediyeye göre farklılık gösteriyor, bunun düzeltilmesini istiyoruz” gibi pek çok talebini dile getirdi.
Atakum'un gelişmesinde müteahhitlerin de enerjisinin ve katkısının olduğunu
bildiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, “ Sizinle olan diyaloglarımda incitmeden, kırmadan ortak bir çözüm bulma noktasında oldum. Öyle olmaya da devam edeceğim. Sizinle işbirliği, elbirliği yapmaya hazırım. Şikayetlerinizi usulü dahilinde inceleyeceğim, bizde yasalara uyan her şeyin önü açıktır LİKAB olayını Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde bir bütünlük içerisinde yürütebilirsek daha iyi olacağı kanaatindeyim” dedi.
Kendisinin de müteahhitlerden istekleri olduğun dile getiren Başkan Burma, “ İnşaatlarınızı yaparken çevre temizliğine dikkat edin. Bu konuda daha duyarlı olmanızı istiyorum. Şu ana kadar cezai yaptırım uygulamadım ancak bu hiç uygulamayacağım anlamına gelmiyor. İnşaatlarınızı yaparken malzemelerinizi yol ortasına koymayın. İnşaatlarınızı can güvenliği açısından tel veya bariyerlerle çevreleyin. Ayrıca sizlerle daha sık görüşmek istiyorum, ne kadar çok görüşürsek, sorunlarımızın çözümü konusunda o kadar mesafe alabiliriz” şeklinde konuştu. .
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!