• Haberler
  • Yerel Haber
  • Canlı Cenaze Gibi: 'Samsun'da Yıkılmak Üzere Olan Elektrik Direği Tehlike Saçıyor'

Canlı Cenaze Gibi: 'Samsun'da Yıkılmak Üzere Olan Elektrik Direği Tehlike Saçıyor'

Samsun'un Çarşamba ilçesi Beyyenice Mahallesi'nde yıllardır onarılmayan bir elektrik direği, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Evinin önündeki eğilmiş direği kapısı ile destekleyerek ayakta tutmaya çalışan İlyas Tiryaki, yaşanan durumu 'ihmal ve cinayete teşebbüs' olarak nitelendirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Canlı Cenaze Gibi: 'Samsun'da Yıkılmak Üzere Olan Elektrik Direği Tehlike Saçıyor'

“Her seferinde geldi gittiler düzeltmediler”

Mahalle sakini İlyas Tiryaki, 10 yılı aşkın süredir eğik durumda duran elektrik direğiyle ilgili defalarca yetkili kurumlara başvurduğunu ancak herhangi bir çözüm sunulmadığını belirtti. Direğin hem kendi ailesini hem de mahallede yaşayan diğer vatandaşları ciddi tehlikeye attığını dile getiren Tiryaki, “Her şikayetim sonrası geldiler ama direği düzeltmeden gittiler. Bu direk bir insanın üzerine yıkılsa bunun sorumlusu kim olacak?” diyerek tepki gösterdi.

"Bu Resmen Cinayete Teşebbüs"

Tiryaki, "Bu bir ihmal. Bu bir cinayete teşebbüstür. Direğin hali canlı cenaze gibi. Normalde çok basit bir işlemle düzeltilebilecek bir sorun. İşini düzgün yapan bir yönetici veya görevli gelseydi bu sorun saatler içinde çözülürdü," ifadelerini kullandı. 

“Telekom Direği de Aynı Durumda”

Sadece elektrik direği değil, hemen yanında bulunan Telekom’a ait telefon direği de benzer şekilde eğilmeye başlamış durumda. Elektrik kablolarının etkisiyle zarar gören telefon direği için de bakım yapılmadığını söyleyen Tiryaki, internet hizmetinin de yetersiz olduğunu vurguladı. “Her ay düzenli ödeme yapıyoruz ama internetin varlığı ile yokluğu bir. Boş yere para ödüyoruz. Bu durumu mahalle muhtarımıza da defalarca bildirdik. O da YEDAŞ ve Telekom’un özel firmalar tarafından hizmet verdiğini söyleyerek yönlendiriyor ama ilgilenen yok” dedi.

"Vicdan Nerede?"

Tiryaki son olarak, “Artık insan olduğumuzu birilerinin anlamasını, sorunlarımıza kalıcı çözümler getirilmesini istiyoruz. Bunlarda hiç mi vicdan yok? Sorumluluk sahibi yöneticilerden yardım ve çözüm bekliyoruz,” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme