Bozkurt, 5 yılda sel felaketinin izlerini sildi
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021'de 65 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin kaybolduğu sel felaketinin ardından yürütülen çalışmalarla ilçe yeniden ayağa kaldırıldı.
"Çok felaket oldu"
Sel sırasında Bozkurt'ta bulunan Yavuz Çelik ise yaşanan felaketin hafızalarda derin iz bıraktığını belirterek, "Çok felaket oldu. Çok abilerimiz gitti, ablalarımız gitti, kardeşlerimiz gitti. Çok üzgünüm. Bir daha başka acı göstermesin" ifadelerini kullandı.
Cemal Gürsoy ise selin ardından TOKİ tarafından yapılan konutlarla vatandaşların yeniden evlerine kavuştuğunu belirterek, devlet tarafından önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.
Beş yılın ardından Bozkurt'ta yaşam yeniden normale dönerken, ilçe sakinleri 2021'de yaşanan büyük felaketin acısını unutmadan yeni yaşamlarına devam ediyor.