Bolu'daki aracına Mardin'den 40 bin liralık ceza geldi
Bolu'da yaşayan Mustafa Bingöl, Ankara'da bulunan aracına Mardin'de 40 bin lira trafik cezası kesildiğini öğrenince şaşkına döndü. Aracının Mardin'e hiç gitmediğini belirten Bingöl, cezaya itiraz etti.
Bolu’da yaşayan 52 yaşındaki Mustafa Bingöl’e ait otomobile, yaklaşık bin kilometre uzaklıktaki Mardin’in Artuklu ilçesinde ehliyetsiz kişiye araç kullandırıldığı gerekçesiyle 40 bin lira idari para cezası uygulandı. 21 Eylül’de kesilen cezanın kendisine ulaşmasıyla büyük şaşkınlık yaşayan Bingöl, o tarihte aracının Ankara’da üniversite eğitimi gören oğlunda olduğunu söyledi.
Aracı Ankara’da, ceza Mardin’den
Cezanın ardından Bolu Adliyesi’ne başvuran Bingöl, kararın iptali için itirazda bulundu. Konuyla ilgili CİMER üzerinden de başvuru yapan Bingöl, cezanın uygulandığı bölgede bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kayıtlarının incelenmesini istedi.
Yapılacak incelemede kamera ve plaka tanıma sistemi kayıtlarının kontrol edilmesi, cezaya konu aracın marka, model ve renk bilgilerinin Bingöl’ün aracıyla karşılaştırılması bekleniyor.
Mardin’e hiç araçla gitmedi
Cezayı gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını anlatan Bingöl, hayatında yalnızca bir kez Mardin’e gittiğini ve bu yolculuğu da otobüsle yaptığını söyledi.
Aracının Ankara’da olduğunu belirten Bingöl, cezanın kendisine bildirildiği sırada oğlunun üniversitede derste olduğunu ifade etti. Bunun üzerine oğlunu arayarak aracı başka birine verip vermediğini sorduğunu anlatan Bingöl, böyle bir durumun olmadığını öğrendiğini söyledi.
Ceza için inceleme bekleniyor
Bingöl, aracın halen Ankara’da ve oğlunun üniversitesinin önünde bulunduğunu belirterek hem CİMER’e hem de adliyeye başvurduğunu dile getirdi.
40 bin liralık cezayı süresi içerisinde ödemek zorunda kalabileceğini ifade eden Bingöl, yapılacak inceleme sonucunda cezanın kendisiyle ilgisinin bulunmadığının ortaya çıkmasını beklediğini söyledi.