Bolu'da patates hasadı başladı, fiyat tarladan tezgaha yükseliyor
Patates üretiminde önemli merkezlerden Bolu'da eylül ayının ilk haftasıyla birlikte hasat mesaisi başladı. Tarlada kilogramı 24-28 liradan satılan patates, pazar ve tezgâhlarda 40-45 liraya kadar çıkıyor.
Üretici patatesten uzaklaşıyor
Patates üretiminde işçilik ve bakım maliyetlerinin son yıllarda önemli ölçüde arttığını dile getiren Karadağ, üreticinin yeterli kazanç sağlayamadığında ekimden vazgeçmek zorunda kaldığını söyledi.
Bolu’da bazı üreticilerin patates yerine ayçiçeği ekimine yönelmeye başladığını belirten Karadağ, ayçiçeğinin patatese göre daha düşük maliyetli olduğunu ifade etti.
Karadağ, ayçiçeğinin getirisi patates kadar yüksek olmasa da daha düşük masraf gerektirmesi nedeniyle üreticiler açısından tercih edilmeye başlandığını aktardı.