Bilinçsiz sürücünün parkı trafiği felç etti

Bilinçsiz sürücünün parkı trafiği felç etti
Çarşamba'da trafik çilesi her geçen gün daha da artıyor. Trafikte bilinçsiz araç parklarına, araç sürücülerinin hataları da eklenince çekilmez hal alıyor. Yunus Emre Caddesi üzerinde çöp aracının yerine başka araç park yapınca trafik felç oldu.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ilçe genelinde hemen her yerde trafik kuralları konusunda bilgilendirme toplantılarının yanı sıra sık sık trafik uygulaması yapması trafiği bir nebze de olsa rahatlatırken bilinçsiz sürücüler trafikte ki dertleri daha da arttırıyor. İlçenin en işlek caddelerinden Terme, Atatürk, Yunus Emre, Sarıcalı, Sungurlu Caddeleri gibi ana arter yollarda ki parkomatlar ve bunlara ek olarak park yasağının ve parkomatların bulunmadığı alanlarda ki ikinci sıra parklar trafiği çekilmez hala getirmeye yetiyor.

Hafta içinde özellikle Adapark ve İndirim market önünde meydana gelen maddi hasarlı kazalarda en çok dikkat çeken kaza ve olaylar bilinçsiz sürücüler ve park hatalarından kaynaklandığını ortaya çıkardı. İndirim Market önünde ki hatalı Parklar genel olarak Kaymakamlık önünde ki bu anayolda Trafiği sık sık sıkıştırıp durdurma noktasında gelirken İlçenin diğer arter Yollarının da buralardan farkı yok.

Haftanın son günü İlçenin en işlek caddelerinden Yunus Emre Caddesinde bilinçsiz bir sürücünün Çöp aracının durağına aracı park etmesi ve diğer araçların da parkları nedeni ile tam bir kaosa girdi. Bilinçsiz sürücünün çöp aracı yerine park etmesi nedeni ile çöp aracı yol üzerinde durmak zorunda kaldı ve çöpleri aldıktan sonra hareket etmek isteyince yol trafiğe kapandı. Uzun araç trafiği nedeni ile bir süre tıkanan yol adeta İstanbul trafiğini hatırlattı.

Trafik ekiplerine suç bulan sürücüler ve çoğu yayalar kendi haklarını ihlal etmese ve parklar normal yerlere yapılsa, yayalar kaldırımları ve iş yeri sahipleri de eşyalarını işyeri içerisinde tutabilse ilçede trafik sıkıntısı en az % 40 azalacaktır. Ortaya çıkan tablo sonrasında vatandaşlar, "Yetkililerin bu konuya duyarlılık göstereceğine inanıyoruz. Bu kadar rezalet olmaz .Polis kızıyoruz her yerde uygulama yapıyor diyerek ama az bile. Gerçekten de cezaların caydırıcı, şoförlerin bilinçli olması gerekiyor. Bu rezaleti yaşamak zorunda değiliz" şeklinde yorumları dikkat çekti.

cgk.jpg,cgkgus.jpg,yhjk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel