Beşiktaş'ın Yeni Transferi Salih Özcan
Beşiktaş'ın 3+1 yıllığına kadrosuna kattığı Salih Özcan, siyah-beyazlı formayı giymek ve yeni sezona başlamak için sabırsızlandığını dile getirdi.
Slovakya Olimpiyat Antrenman Merkezi'nde basına kapalı yapılan idman sonrası 28 yaşındaki tecrübeli orta saha, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Siyah-beyazlı ekibe katılmaktan duyduğu mutluluğa dikkat çeken Salih Özcan, "Beşiktaş büyük bir aile. Gerçekten büyük bir camia. O yüzden çok mutluyum. Herkes beni iyi karşıladı, ondan dolayı da çok mutluyum. O yüzden maçların başlamasını gerçekten dört gözle bekliyorum." dedi.
Orkun Kökçü Etkisi
Milli takımdan takım arkadaşı Orkun Kökçü ile birlikte sahada olmaktan keyif aldığını belirten deneyimli oyuncu, "Orkun ile oynamak gerçekten benim için çok güzel bir şey. Aynı düşünüyoruz. Oynama stilinden dolayı gerçekten bazı pozisyonlarda kendimi rahat hissediyorum. Milli takımda da herkes gördü. İspanya maçı olsun, son ABD maçı olsun. O yüzden iyi olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Transfer sürecinde Orkun Kökçü'nün de payı olduğuna değinen başarılı futbolcu, "Futbolun dışında da gerçekten ara sıra konuşuyoruz. Halimi hatırımı soruyor. Babasıyla çok iyi ilişkim var. Gerçekten ara sıra arıyordu, konuşuyorduk. Dediğim gibi arayıp "Durum nasıl?" gibisinden soruyordu. O yüzden gerçekten Orkun'un bir şekilde etkisi var." şeklinde konuştu.
Avrupa Ligi ve Şampiyonluk Hedefi
UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turunda karşılaşacakları Danimarka temsilcisi Midtjylland müsabakalarına da değinen Özcan, "Hocamızla ilgili ilk izlenimim çok iyi. Gerçekten çok iyi bir enerjisi var. Bizi sahaya götürüyor, sahayı gösteriyor. Kendisi de herhalde bizimle antrenman yapmak isterdi. O kadar güzel enerjisi var. Kamp yoğun geçiyor ama bu yoğunluk kampta önemli. Bu, sahada da işimizi biraz kolaylaştırır. Avrupa Ligi'ndeki maça da iyi bir hazırlanma oldu. İlk maç evimizde. Büyük ihtimalle o maçı alırız." dedi.
Taraftarın şampiyonluk beklentisine dair yöneltilen soru üzerine ise Özcan, "Beşiktaş büyük bir kulüp, şampiyonlukları hak ediyor. İnşallah bu sene şampiyon oluruz." yanıtını verdi.
Sahadaki Pozisyonu
Kendini sahada en rahat hissettiği bölgenin "6 numara" olduğunu ifade eden yıldız oyuncu, "O daha çok maça bağlı. 6 numara genelde benim pozisyonum. Orkun önlerde golleri atsın da biraz rahat oynasın. Arkayı ben süpürürüm." diyerek sözlerini noktaladı.