Berhan Şimşek'ten şiddet görüntülerine ilişkin Haber Expres'e özel açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, hakkındaki şiddet iddialarına tepki gösterdi. Şimşek, suçlamaları reddetti.
Haberin Özeti
- • CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, hakkında çıkan kadın şiddeti iddialarını ve kamera görüntülerini reddederek olayın itibar suikastı olduğunu belirtti.
- • Şimşek, görüntülerdeki eylemi şiddet olarak değerlendirmeyip, komşulara rezil olmamak için kadını içeri aldığını ve ağzını kapattığını ifade etti.
- • Şimşek, söz konusu kadın hakkında daha önce 3 şikayet ve uzaklaştırma kararı aldırdığını, bu süreç nedeniyle evini terk ettiğini açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek, kadın şiddeti iddiasıyla gündeme gelen kamera görüntülerinin ardından Haber Expres Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Görüntülerdeki olayın şiddet olarak değerlendirilmesine tepki gösteren Şimşek, hakkındaki iddiaların bir itibar suikastı olduğunu savundu.
“Ne şiddeti?”
Kamera görüntülerine ilişkin konuşan Berhan Şimşek, “Ne şiddeti ya, kafasını gözünü mü yarmışım? Ayağımı uzatmışım. Komşuya rezil olmamak için ağzını kapatmışım, içeriye almışım. Bu mu şiddet oluyor?. Bu kadınla ilgili 3 tane şikayetim var. Dava açmışım, uzaklaştırma almışım. İtibar suikastından başka bir şey var mı? O görüntülerde evin içinde klozetten elektrik düğmesine kadar parçalamış. Sonra öğreniyorum ki o yapmış. Ben de sanıyorum ki başkaları bize gözdağı vermek için yaptılar” dedi.
“Bundan kurtulabilmek için evimi terk etmişim”
Yaşanan süreç nedeniyle evini terk ettiğini söyleyen Şimşek, açıklamasının devamında, “Bundan kurtulabilmek için evimi terk etmişim. Berhan Şimşek bu vicdansızlığı yapabilecek bir adam mı?” ifadelerini kullandı. Şimşek, hakkında gündeme getirilen şiddet iddialarını reddederken, olayın kamuoyuna yansıyan görüntüler üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini ve kendisinin de söz konusu kişi hakkında daha önce hukuki girişimlerde bulunduğunu ifade etti.