Bayram Öncesi Sürücülere Uyarı!

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, Ramazan Bayramı öncesi trafiğe çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, Ramazan Bayramı öncesi trafiğe çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, dernek binasında yaptığı basın toplantısıyla sürücülere bir takım önerilerde bulunurken, trafikte sorumluluğun herkese ait olduğunu vurguladı.

 

Bayram öncesi ve sonrası yollardaki trafik yoğunluğunu diğer zamanlara göre yüzde 20 daha fazla yoğunluk olduğunu belirten Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, “Bayram günlerinde trafik kazalarının oranında yüzde 50 artarak yollarımızı kan gölüne çevirmekte, geride gözü yaşlı anne ve babalar, öksüz ve yetim çocukları bırakılmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

SÜRÜCÜLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

Trafik kazalarının sürücülerin varış noktasına 30 veya 40 kilometre gibi yakın mesafelerde yaşandığını ifade eden Ahmet Dursun Kavuran, "Bayram tatiline çıkacak olan vatandaşlarımız mümkünse toplu taşıt araçlarını kullanmaları, ya da kendi araçlarıyla giderken trafik kurallarına riayet etmelidirler. Uzun yola gidecek olan vatandaşlarımızın her iki saatte bir 30 dakika mola vererek ellerini ve yüzlerini yıkamaları ve dinlenmeleri gerekir. Trafik kurallarına kesinlikle uymaları, uykusuz ve yorgun asla yola çıkmamaları aşırı hızlı gitmemeleri, hız limitlerine uymaları, hatalı solama, kırmızı ışık ihlali yapmamaları, alkollü iken asla araç kullanmamalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

 

EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR

 

Vatandaşların özellikle emniyet kemerine özen göstermeleri gerektiğine vurgu yapan Dursun Kavuran, “Ölümcül trafik kazalarında emniyet kemeri yüzde 45 oranın ölümü engellemektedir. Seyir halinde iken cep telefonu ile görüşülmemelidir. Özellikle trafik kazalarının çözümü sadece polisiye tedbirler veya yasalarla halledilmesi mümkün değildir. Sorumluluk hepimizindir. Çözüm, sürücü, yolcu ve yaya olarak trafik kurallarına uymamız ve trafik bilincini geliştirmemizle mümkündür." diye konuştu.
 

haberexen

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme