BAT 120 işçinin işine son verdi
British American Tobacco (BAT) şirketi, Samsun'da 120 işçinin iş akitlerini feshetti.Fabrika önünde eylem yapan işçiler, pankart açıp sloganlar attı. Şirket yetkilileri ise işçilerin ekonomik sebepler nedeniyle çıkarıldığını savundu.
British American Tobacco (BAT) şirketi, Samsun'da 120 işçinin iş akitlerini feshetti.
Fabrika önünde eylem yapan işçiler, pankart açıp sloganlar attı. Şirket yetkilileri ise işçilerin ekonomik sebepler nedeniyle çıkarıldığını savundu.Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan tekel fabrikasının özelleşmesinin ardından devralan British American Tobacco (BAT) şirketi, 120 işçinin işine son verdi. BAT'ın Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Turagay, gazeticelere yaptığı açıklamada işten çıkartma eyleminin kendileri için zor, ancak kaçınılmaz bir karar olduğunu ileri sürdü.
İş akitleri fesh edilen 120 işçi ise fabrika önünde kararı protesto etti.Tepkilerini dile getiren işçiler, daha sonra fabrikaya geri döndü.
Fabrikaya gelen Tek Gıda İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Yakup Sandıkçı ile sendika yöneticileri, şirket yöneticileri ile kararın iptal edilmesi yönünde görüşmeler yaptı. Fabrikası binasını terk etmeyen işçiler, eylemlerini sürdürüyor.