Başkan Kurnaz: Kendi Dönemimizden 1 TL Borcumuz Yok

İlkadım Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda mali tabloya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, göreve geldiklerinden bu yana yeni bir borç yapmadıklarını vurgulayarak, '1 Nisan'dan bugüne 1 TL borcumuz yok ancak eski borçlar öde öde bitmiyor' dedi. Toplantıya, CHP'den istifa eden 12 ismin bağımsız meclis üyesi olması da damga vurdu.

Samsun İlkadım Belediye Meclisi Ağustos Ayı 16. Birleşimi, Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısının başlangıcında meclis aritmetiğini değiştiren önemli siyasi gelişmeler yaşandı.

İYİ Parti Meclis Üyesi iken CHP Samsun İl Başkanlığı'na atanan Mehmet Pank’ın CHP'ye geçiş dilekçesi okundu. Bunun hemen ardından 12 CHP'li meclis üyesinin partisinden istifa ederek yollarına "bağımsız" devam etme kararı alması meclisin bilgisine sunuldu. Bu istifaların ve parti değişikliklerinin ardından ihtisas komisyonları için yeniden seçim yapılarak meclisteki görev dağılımı güncellendi.

 

“Eski borcu ödemekle dönemimi geçiremem, hizmet yapmam lazım”

Meclis gündeminde belediyenin mali durumuna ilişkin detaylı değerlendirmelerde bulunan Başkan İhsan Kurnaz, kendi dönemlerinde mali disiplini sağladıklarının altını çizdi. Kalan SGK borçları için yapılandırma ve taksitlendirme yoluna gideceklerini açıklayan Kurnaz, "Kendi dönemimde 1 Nisan'dan bugüne ne sigortaya ne vergi dairesine ne de piyasaya 1 TL borcumuz yok. Ödediğimiz borçlar eskiden kalan borçlar. Öde öde bitmiyor. Gecikme faizleri yüksek, bir an önce temizleyelim istiyorum. İlkadım Belediyesi'nin günü geçmiş bir tek şirketin SGK borcu var. Birçok belediyeyle mukayese edildiğinde hiçbir şey değil. Onu kapatacak para da var ama eski borcu ödemekle dönemimi geçiremem. Hizmet yapmam lazım. Taksit yaparak borcu ödemek istiyorum."dedi.

 

“34 aracı nakit aldık, net borcumuz 200 milyon TL”

Eskiden kalan borçların toplam tutarının 200 milyon TL olduğunu belirten Kurnaz, diğer belediyelerle kıyaslama yaparak İlkadım'ın finansal tablosunun yönetilebilir düzeyde olduğuna dikkat çekti. Kendi dönemlerindeki yatırımlara ve nakit alımlara vurgu yapan Kurnaz, "Bazen kızıyorum. Belediyeler batık, kimse bahsetmiyor. Borçsuz bir belediye oluşturduk. Birçok hizmet yapıyoruz. 64. aracı alıyoruz. Adam bineceği arabayı bile kredi ile alırken biz 34 aracı nakit aldık. Göreve geldiğimizde ilk sene prim ödeyemedik. Çünkü çekler, birikmiş borçlar, piyasa alacakları vardı. Mecburen geçmişten bahsetmek zorunda kalıyorum. Şirketin borcu dahil net borcumuz şu anda 200 milyon TL. Hangi belediyede bu var? Borçları 3-4 milyar TL'ye gelmiş belediyeler var." diye konuştu.

Öte yandan, toplantıda gündeme alınan 8 maddenin tamamı, daha kapsamlı incelenmek ve değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara sevk edilerek oturum sonlandırıldı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!