Başkan Kul'u Kurtarma Operasyonu mu?
Suç duyurusu süreci sürerken Başsavcı ile yapılan ziyaret kafaları karıştırdı
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Semih Demirkan ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı ziyaret etmesi kamuoyunda tartışmalara yol açtı.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul hakkında usulsüzlük iddialarıyla ilgili yapılan suç duyurusu kamuoyunun gündemindeyken, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Semih Demirkan ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a gerçekleştirilen ziyaret, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
Ziyaretin kamuoyuna yansımasının ardından, siyasi kulislerde, “Bu temas bir kurtarma hamlesi mi?” sorusu yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.
Zamanlama mı manidar, yoksa ziyaret mi?
Başkan Kul hakkında usulsüzlük iddialarıyla ilgili suç duyurusu süreci devam ederken, yargının önemli bir temsilcisiyle birlikte siyasi bir ziyaret gerçekleştirmesi, kamuoyunda etik ve tarafsızlık tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Ne olmuştu?
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul hakkında, usulsüzlük yaptığına dair çok sayıda iddia kamuoyuna yansımıştı. Bu iddialar üzerine CHP Terme İlçe Başkanlığı, iddiaya göre belgeleriyle birlikte Başkan Kul hakkında suç duyurusunda bulundu.
Siyaset devreye mi giriyor?
Süreç içerisinde AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ile AK Parti Terme İlçe Başkanı, yaptıkları açıklamalarla Başkan Kul’a açık destek verdiklerini duyurdu. Bu açıklamaların ardından CHP Terme İlçe Başkanlığı da yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak, soruşturmanın siyasi baskılardan uzak yürütülmesi gerektiğini vurgulamıştı.

'Savcılık soruşturması devam etmekte'
CHP Terme İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, suç duyurusuna konu dosyanın savcılıkta soruşturma aşamasında olduğu belirtilip, kamuoyunda dile getirilen “dosyanın kanıtsız olduğu” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Ayrıca açıklamada, ilgili dosyanın yaklaşık 70 sayfadan oluşan bilgi, belge ve somut kanıtlar içerdiği de vurgulanmıştı.
'Yetki siyasi makamlarda değil, bağımsız yargıda'
Aynı açıklamada, AK Parti Samsun İl Başkanı’nın kamuoyuna yansıyan “ciddi bir şey görmüyoruz” şeklindeki değerlendirmesinin, devam eden adli bir süreç hakkında peşin hüküm anlamı taşıdığı belirtilerek eleştirilmiş, takdir yetkisinin siyasi makamlarda değil bağımsız yargıda olduğu ifade edilmişti.
