Başkan Ergün'den fındıkta manipülasyon uyarısı

Terme Ziraat odası başkanı Ferda Ergün fındık sektöründe manipülasyon yapıldığını vurguladı.

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fındık sektöründe manipülasyon yapıldığını öne sürdü. Ergün, 829 bin 239 tonluk fındık rekoltesi açıklamasının tamamen bir manipülasyon ve hukuksuzluk girişimi olduğunu savunurken, üreticinin alın terinin hiçe sayıldığını ifade etti.

“Rekolte hesapları yapılıyor”

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “İhracatçı Birlikleri tarafından son iki gündür korkakça ve el altından basına sızdırılan 829 bin 239 tonluk sözde fındık rekoltesi açıklaması, fındık sektörüne yönelik açık bir manipülasyon ve hukuksuzluk girişimidir. Her yıl aynı oyun sahneleniyor. Daha fındık bahçeleri kar altındayken masa başında rekolte hesapları yapılıyor, rakamlar açıklanıyor ve piyasa buna göre yönlendirilmeye çalışılıyor. Bahar donu, zararlılar ve iklim riskleri ortadayken, kış ayında yapılan bu tahminlerin gerçeği yansıtmadığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçektir” dedi.

“Manipülasyona kapı aralayan bu anlayışa dur denilmelidir”

Başkan Ergün, “Üretici zaten artan maliyetlerle ve zararlılarla mücadele ederken, dalda henüz oluşmamış ürün üzerinden yapılan bu açıklamalar emeğe saygısızlıktır. Rekolte tahmini adı altında yapılan bu erken hesaplar, üreticinin alın terini hiçe saymaktan başka bir anlam taşımıyor. Başta Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu olmak üzere ilgili kurumların bu duruma artık sessiz kalmaması gerekiyor. Fındık gibi stratejik bir üründe piyasa manipülasyonuna kapı aralayan bu anlayışa dur denilmelidir. Çünkü üretici şunu soruyor: Daha dalda olmayan fındığın hesabını kim, kimin adına yapıyor?” ifadelerini kullandı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!