Başkan Carus ittifak konusunda konuştu 'DEVA ve Geleceğe sıcak bakmıyoruz'
Seçim tarihleri daha açıklanmamışken ittifak tartışmaları Samsun'da da hız kesmeden devam ediyor. Zafer Partisi Samsun İl başkanı Alperen Carus ittifak konusunda 'Gelecek ve DEVA partisine sıcak bakmıyoruz' ifadelerini kullandı.
Saadet, Yeniden Refah , Gelecek ve DEVA Partilerinin Samsun il başkanlarının beraber fotoğraf verip sosyal medya da paylaşmasının yankıları devam ederken Zafer partisi ve İYİ Parti de bu masada yer alacağı iddiaları oluştu.
Bu fotoğrafın ardından Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen’e ve Yeniden refah Partisi Samsun İl başkanı Muzaffer Candemir’e ulaşıp konu hakkında soru sormamızın ardından 2 il başkanı da “Henüz net bir şey olmadığını söylediler. Ardından o fotoğraf karesinde yer alan Gelecek Partisi Karadeniz bölge sorumlusu Mustafa Yeşilyurt’ta gazetemize açıklamalarda bulunarak “o Masada her şey konuşuldu ittifakta konuşuldu” Dedi.
Bu fotoğraf karesinden sonra kulis bilgilerinde dolaşan İYİ Parti ve Zafer Partisinin de bu masaya dahil olacağı iddiaları gelmeye başladı. Yine Haber Expres İnternet sitesi muhabirlerimiz İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy’a ulaştı. Başkan Aksoy “Genel başkanımız ne derse o” Diye konuştu.
Şimdi ise Zafer Partisi Samsun İl Başkanı Alperen Carus ittifak yapıp yapmayacağımızı genel başkanımız bilir ama DEVA ve Gelecek partisine sıcak bakmıyoruz” diyerek 2 partiye kapıyı kapattı.
“Milliyetçi camia bir araya gelmesi gerekiyor”
Zafer Partisi Samsun İl Başkanı Alperen Carus “Genel merkezin diler getirdiği özellikle milliyetçi camianın bir araya gelmesi bir ittifak yapması anlamında tabanın beklentisi var. Milliyetçi seçmenin böyle bir talebi de var. Dolayısı ile Genel başkanımız bu konuya karşı kapalı değil. Daha evvel birkaç toplantı da İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geldiler. Dolayısı ile Milliyetçi partilerle ittifaka Sıçak bakıyoruz.” dedi.
“Anayasa’nın İlk 4 maddesini tartışmaya açan partiyle bir araya gelmeyiz”
DEVA ve Gelecek partisine sıcak bakmadıklarının altını çizen Başkan Alperen Carus“Biz DEVA ve Gelecek partisi ile aynı ittifakta olacağımızı düşünmüyorum sıcak bakmıyoruz bu partilere daha önceki seçimlerde Genel başkanların ortaya koyduğu görüşlerden dolayı onların ortaya koyduğu görüşlerden dolayı biz anayasanın başlangıç metnini ilk 4 maddesini 42. Ve 66 .maddelerini tartışmaya açan partiler ile bir araya gelmeyiz.”diye konuştu.
“Anahtar partiden bir beklentimiz yok”
Anahtar parti ile ittifak yapıp yapmama skorumuza cevap veren Başkan Carus “Anahtar parti kendini İslamcı mı sayıyor Türkçü mü sayıyor onu tam anlayabilmiş değiliz. Onların genel başkanı da zaten biz hiçbir ittifaka girmeyeceğiz diye bir açıklamaları var. Dolayısı ile Anahtar partiye ittifak konusunda bir beklentimiz veya çağrımız yok.”diye ifade etti.

