BAŞKAN BALA'DAN AÇIKLAMALAR: ARTIK SAMSUNA GİRMEK İSTİYORUZ

BAŞKAN BALA'DAN AÇIKLAMALAR: ARTIK SAMSUNA GİRMEK İSTİYORUZ
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

Başkan Bala açıklamasında, özellikle Samsun şehir merkezine artık şoför esnafının ilçe araçlarının girmesi gerektiğini yıllarca ilçedeki araçlara, ilçede ki vatandaşlara büyük haksızlık yapıldığını, Samsun bütün ilçelerinde yaşayan vatandaşların tek bir vasıta ile Samsun şehir merkezine girmesi hem ekonomik olarak hem de Samsun’un kalkınması için önemli olduğunu söyledi.

ARAÇ SAYISI ARTTI

Bala, “Samsuna merkeze araçlarımız yaklaşık 10 yıldır giremiyor peki , vatandaşlarımız araçlarımız şehir merkezine giremeyince ne yaptılar elbette ki kendi araçları ile ulaşımlarını sağlamaya başladılar. Hem trafik yoğunluğu arttı hem de o dönemler de günlük ortalama 10.000 olan yolcu potansiyelimiz 1.000-1.500 civarına kadar gerilemiştir. İnsanlar kendi ulaşımlarını kendileri sağlamaya çalışmaya başlamışlardır, bu uygulamanın neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır…”

MAKSAT TRAFİK YOĞUNLUĞUNU ENGELLEMEKTİ

Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Peki 10 yıl içerisinde bizim araçlarımız şehir merkezine giremeyince trafik rahatladı mı? Tam tersi bizim araçlarımızın giremediği, gitmediği güzergahlara Büyükşehir belediyesi  hatlar açtı, otobüsler koydu yani siz kazanmayın biz kazanalım dendi. Bugünkü trafik yoğunluğu aslında gösteriyor ki o dönemler de alınmış UKOME kararının , mastır planının boş geçersiz , anlamsız kararlar olduğu ortadır.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ TEK VASITA İLE ULAŞIM İSTİYOR

Bala, “Doğu bölgemizden gelen araçlarımızın Çarşamba-Ayvacık-Salıpazarı-Terme den Samsuna giden araçlarımızın şehir merkezine gidebilmeleri konusun da müracaatımızı yeniledik, araçlarımız Şehir dışı araçları değil bizler de iller arası seyahat eden yolcu yok. Bizler D1 belgesi ile taşıma yapmıyoruz. Bizler ilçeden – ile taşıma yapıyoruz. Bu sorunun çözülmesi  gerektiğini  düşünüyor, artık 10 yıllık çilenin bitmesini istiyoruz. Hem vatandaşın, hem esnafın bu çilesinin çözülmesi gerekir” diyen Başkan Bala, “Büyükşehir Belediyemizin bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını kamu vicdanını gözetmesini insanların mağduriyetini çözmesini bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: Nuri ŞEKER – Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber