Başkan Aydın'dan '19 Mayıs' açıklaması

Başkan Aydın'dan '19 Mayıs' açıklaması
Türk Eğitim Sen Çarşamba İlçe Başkanı Gültekin Aydın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu

Başkan Aydın, “Her millet başaramaz inancına aklını ortak edip umutsuzluğun karşısında dikilip aydınlık ve yepyeni bir devlet kurmayı. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından tarumar olmuş, Mondros Mütarekesi ile boğazlar Anlaşma devletlerine açılmış, ulaşım ve haberleşme araçlarına el konulmuş, Ermeni devleti kurulmasına zemin oluşturulmuş, kısacası egemenlik hakları elinden alınmış, adeta fiilen ortadan kaldırılmış bir devlet vardı. Vatan, hürriyet, bayrak, namus gibi kutsallarımız çiğnenmek üzereydi. İşte o an, Samsun’da bir ateş yandı.Sonra tüm yurt sathına yayıldı.16 Mayıs'ta Bandırma Vapuru’yla Galata rıhtımından ayrılıp Samsun'a yol alırken Mustafa Kemal Paşa yanında Mehmet Kâzım Dirik, Hüsrev Gerede, Refik Saydam, İbrahim Talî Öngören gibi 47 yiğitle birlikte, umudun da tohumlarını atıyordu aslında. Samsun'a ayak bastıklarında Pontusçuların, İngilizlerin kol gezdiğini gördükçe içindeki mücadele azmi daha da perçinleşti.

Olağanüstü şartlarda olağanüstü bir gayret ortaya konularak yürütülen bu mücadelede ince ve pratik zekânın ürünü olan müthiş savaş taktikleri, feraset, ortak akıl, azim ve kararlılık hâkimdi. Bu asil duruş, 1071 yılında “Binlerce yıl daha Anadolu’dayız” haykırışının tarihe vurulmuş mührü olan Malazgirt Savaşı'nda, 1453 yılında çağ kapatıp çağ açan İstanbul'un fethinde, 1915'te yedi düveli dize getiren Çanakkale Savaşları’nda da vardı. Bu şuur, Türk’ün yeni bir Ergenekon’dan çıkışının müjdecisi oldu.

“Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası da zihinlere öyle mıh gibi kazındı ki, bu millet tarihte az rastlanır bir kurtuluş mücadelesi verdi. Hem de inançla, imanla, kararlılıkla…

Bugün Kurtuluş destanının 101’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu Türk gençlerine, ne mutlu milli şuurla yetişen ve yarınlarımız olan çocuklarımıza.

Ayrıca milli ve manevi değerlerimizi birlikte idrak edeceğimiz bugünün devletimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.

Aileniz ve sevdiklerinizle beraber daha nice Ramazanlara ulaşmanızı temenni eder; selam, dua ve muhabbetle Kadir Gecenizi kutlarım.” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber