Başbakan: Fezlekeden kahraman çıkmaz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin fezlekeden kahraman çıkartma gayreti içerisinde olduğunu belirterek, 'TBMM'de ben dahil birçok milletvekili için 622 adet fezleke var
Donkişot yel değirmenleri ile savaşıyordu, sayın Kılıçdaroğlu'nun neyle savaştığı belli değil" dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, WOW Otel'de düzenlenen 3. Ulusal Enerji Verimliliği Formu'nda yaptığı konuşmada, tasarruf çağrısında bulundu. Beyaz eşya sektörünün son yıllarda kaydettiği artışı anlatan Başbakan Erdoğan, "Sektörümüz üretim ve ihracat noktasında gerçekten son dönemlerde yüzümüzü güldüren bir performans sergiledi. 25 milyon adet kapasite, 20 milyon üretim, 14 milyon adet ihracat ve 3 milyar dolar ihracat geliri ve bunlarının yanında en önemli araştırma geliştirme yatırımları ve patent başvuruları ile beyaz eşya sektörü Avrupa'da lider ülke konumunda" dedi.
Türkiye'de kullanılan elektik enerjisinin yüzde 24'ünün evlerde kullanıldığını belirten Erdoğan, "Bu elektriğin yüzde 50'si beyaz eşyalar tarafından tüketildi. 1995 yılında üretilmiş bir buzdolabının harcadığı elektrik 840 kilovat saat. Bugün A Plus bir buzdolabının harcadığı elektrik bunun neredeyse yarısı. A 3 plus özellikle sahip bir buzdolabının harcadığı elktrik ise 195 kilovat saat. Bugün bu konunun yani tasarrufun hayati önem arz ettiği sürece giriyoruz" diye konuştu.
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!