Bakanlığınız Nisan'dan sonra ne yapacak?
Milli Eğitim Bakanlığının kamulaştırma davalarından 3 Bin TL'nin üzerindeki ödeneği İl Özel İdare Bütçesine atmasına Meclis Başkanı Karakurt, 'Nisan'dan sonra Bakanlığınız ne yapacak acaba' şeklinde tepki gösterdi
İl Genle Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda gündem dışı gelen evraklarda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kamulaştırma davasında 3 Bin 725 TL talebi Meclis Başkanı ve Meclis üyelerinin tepkisini çekti. Gelen evrakın okunmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Eğitim Kültür Komisyonu aylardır okulların ihtiyacını belirlemek üzere çalışıyor. Plan ve bütçe komisyonu da tespit edilen ihtiyaçların giderilmesi adına bütçede okul onarımları için o parayı ayırmıştı. Şimdi 3 bin TL’lik bir kamu gideri var mı? Ayıracağımız 800 Bin TL okullarımızın ihtiyaçlarını giderecek mi?” diye sordu.
Yıldırım’ın sorusuna istinaden meclise katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Akaltun konu hakkında bilgi verdi. Kamulaştırılması gereken fakat bu güne kadar gerçekleşmemiş ve mahkeme sonucunda ya alma yada bırakma noktasında birkaç arsa için ödenmesi gereken bedel olduğunu belirten Akaltun, “Bahse konu olan 3 Bin TL talebimiz kamulaştırmasız el atma davası neticesinde, oluşan ihtiyaçtır. 3 aydan bu zamana kadar bunu ödeyemiyoruz. Özel İdarenin bunu ödemek için imkanları yoktur. Ayrıca Bakanlığa üç defa bu konu hakkında yazmamıza rağmen İl Özel İdarenin ödemesi için yazılarımızı geri çevirdi. Şuan elimde net olarak toplam faizleriyle beraber 3 bin 725 TL’dir. Ancak İlköğretimlerin onarımları da önemli olduğu için 3 Bin TL kabul edildiği taktirde ödenmesi ve geriye kalan miktarı da kendi imkanlarımızla ödemeye çalışacağız” diye konuştu.
Bakanlığın topu kendilerine atmasına tepki gösteren Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ise, “Bununla ilgili Bakanlık Özel İdareye güvendi demek ki. Bakalım Nisan atından sonra bakanlık ne yapacak? Bizler iyi niyetle olumlu hizmetlerin destekçisi olduk. Bizden sonrada öyle olur” dedi. Konu Mart ayı meclisinde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilmesine karar verildi. Ayrıca Mecliste Çarşamba, Yakakent ve Bafra İlçelerinde okulların ihtiyaçları için ayrılan ödeneklerin Birliklere Yardım Tertibine aktarılması görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.