Bakan Yusuf Tekin'e Samsun'dan karne tepkisi 'Bayraktan mı rahatsız oldunuz?'
CHP Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasında İl Başkanı Mehmet Özdağ, 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin gelişim raporlarından Atatürk ve Türk Bayrağı'nın kaldırılmasına ilişkin çok sert bir çıkış yaparak Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i istifaya davet etti.
“Bayraktan mı rahatsız oldunuz?”
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “İlkokul çocuklarımızın ilk resmî belgelerinden bağımsızlık sembolümüz Al Bayrağımızı ve kurucu liderimiz Atatürk’ü silmek bir tasarım tercihi değil, bilinçli bir ideolojik operasyondur. İktidara ve Bakanlığa soruyoruz: Bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızdan, kurucumuzun adından mı rahatsız oldunuz? Bayrağın ve Atatürk’ün olmadığı bir eğitim belgesi, ruhu çalınmış bir kâğıt parçasından ibarettir; böyle bir eğitim ‘millî’ olamaz!” dedi.
“Millî eğitimi tekinsiz ve ruhsuz hale getirdiniz”
Yusuf Tekin döneminde eğitimin pedagojiden koparılarak siyasi hesaplaşma alanına dönüştürüldüğünü belirten Başkan Mehmet Özdağ,“Eğitimi laiklikten koparan, okulları tarikatların ve cemaatlerin arka bahçesi hâline getiren, çocuklarımızın belgelerinden bayrağımızı silecek kadar pervasızlaşan bu anlayışın artık o koltukta oturma meşruiyeti kalmamıştır. Millî eğitimi ‘tekinsiz’ ve ‘ruhsuz’ hâle getiren Yusuf Tekin, o makamı daha fazla işgal etmemeli, derhâl istifa etmelidir!” diye konuştu.
“Kurucuyu reddederek millî gelecek kuramazsınız”
Eğitimdeki fırsat eşitsizliğine, MESEM cinayetlerine ve atanmayan öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Özdağ, “Samsun’dan, İlkadım’ın şehrinden uyarıyoruz: Kurucuyu ve bayrağı reddederek millî bir gelecek kuramazsınız!” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme