Bakan Şahin'Dayakçı Polisleri Asalım mı?'
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İzmir Karabağlar Karakolu'nda iki polisin, Fevziye Cengiz'e dayak atması olayıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığının soruşturmayı sürdürdüğünü, polisler hakkında da disiplin soruşturması açıldığını hatırlattı
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İzmir Karabağlar Karakolu'nda iki polisin, Fevziye Cengiz'e dayak atması olayıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığının soruşturmayı sürdürdüğünü, polisler hakkında da disiplin soruşturması açıldığını hatırlattı
Karakoldaki güvenlik kamerası kayıtlarının yok edilmediğine ve savcılığa verildiğine dikkat çeken Şahin, "Tasvip etmediğimiz bu olayın şüphelelilerine, o görevlilere, hukukun öngördüğü cezanın ötesinde, bir ceza mı verelim. Yani İzmir Konak meydanına darağacı kuralım, personeli darağacında asalım mı?" dedi. Geniş bir teşkilat yapısına sahip olunduğundan, elbette bazı yerlerde hataların oluşabileceğini ifade eden Bakan Şahin, İzmir Karabağlar Karakolu'nda Fevziye Cengiz'e polis tarafından dayak atılması olayına değindi.
'DARAĞACINDA ASALIM MI?'
Polislerin yaptığı davranışı onaylamadığını vurgulayan Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu olayın şüphelilerine, o görevlilere hukukun öngördüğü cezanın ötesinde bir ceza mı verelim? Yani İzmir Konak meydanına dar ağacı kuralım, personeli dar ağacında asalım mı? Ne isteniyor. İşin orta yerinde durup doğruları bir tarafa, yanlışları bir tarafa koymak anlayışına ne zaman gelebileceğiz. Belki de henüz halledemediğimiz konulardan bir tanesi de budur."
'POLİSLER MENFAATLERİ İÇİN İŞ YAPMAZ'
Bakan Şahin, "Türkiye'de konuları saptırmak adına hiç kimsenin cambazlık yapmaya hakkı yoktur. Karabağlar olayı, Karabağlar olayıdır. Kendi sınırları içinde değerlendirilmiştir ve değerlendirilmeye de devam edecektir. Yargı ve disiplin soruşturması devam ediyor. Ama bu ülkede başka konular var. Onları yok görüyorsunuz. İnsan hakları hatasında o anneler yok sayılıyor. Görmüyorlar" dedi.
Polislerin hiçbir zaman menfaatleri içerisinde görev yapmadığını belirten Bakan Şahin, yaparlarsa da hesaplarını soracaklarını söyledi.
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!