Bakan Bayraktar'dan Hakkari mesajı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hakkari'nin sahip olduğu yer altı zenginlikleri ve genç nüfusuyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hakkari’nin sahip olduğu yer altı zenginlikleri ve genç nüfusuyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bayraktar, kentin önümüzdeki dönemde madencilik alanında önemli bir merkez haline gelmesini hedeflediklerini belirtti.
“Hakkari’nin Çok Önemli Bir Potansiyeli Var”
“Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında Hakkari’yi ziyaret eden Bakan Bayraktar, kentte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’nin enerji ve tabii kaynaklar alanında yeni bir vizyonla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bayraktar, Hakkari’nin de bu hedefler doğrultusunda önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
Bölgedeki illerin sahip olduğu kaynakların doğru şekilde değerlendirilmesi halinde ekonomik ve sosyal açıdan önemli bir gelişim yaşanabileceğini belirten Bayraktar, Hakkari’nin özellikle madencilik açısından dikkat çekici bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.
“Madencilikte Bir Merkez Olacak”
Şırnak’ın son yıllarda önemli bir dönüşüm yaşadığını hatırlatan Bayraktar, benzer bir gelişimin Hakkari’de de yaşanabileceğini söyledi.
Bayraktar, “Hakkari bizim açımızdan madencilikte bir merkez haline inşallah gelecek. Çok önemli bir potansiyeli var” ifadelerini kullandı.
Hakkari’nin İki Büyük Gücü
Hakkari’nin kalkınmasında iki temel unsurun öne çıktığını belirten Bayraktar, bunların kentin yer altı kaynakları ve genç nüfusu olduğunu söyledi.
Özellikle 15-40 yaş aralığındaki genç nüfusun önemli bir insan kaynağı olduğunu ifade eden Bayraktar, bu potansiyelin eğitim, istihdam ve üretim alanlarında doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
“Kaynaklar Adil Şekilde Paylaşılmalı”
Yer altı zenginlikleri ile genç nüfusun birlikte değerlendirilmesinin Hakkari’nin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını belirten Bayraktar, elde edilen imkanların adil biçimde paylaşılmasının kentin geleceği açısından önem taşıdığını söyledi.
Bakan Bayraktar, basın toplantısının ardından kentteki programına devam etti.