Bahçelievler'de Şehit Askerler İçin Mevlit Programı Düzenlendi
Bahçelievler Belediyesi, Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönüş yolunda Gürcistan'da düşen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri kargo uçağında şehit olan 20 asker için ilçede anlamlı bir anma programı gerçekleştirdi. Cuma namazının ardından Bahçelievler'in 13 camiinde mevlit okutuldu, dualarla lokma ikram edildi.
Şirinevler Ulu Camii’nde düzenlenen programa Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda şehitler için dualar edilirken birlik ve dayanışma mesajları verildi.
“Hepimizin başı sağ olsun”
Şehitlere duyduğu saygı ve minneti dile getiren Başkan Bahadır, “Hepimizin başı sağ olsun. 20 şehidimiz var. Rütbeleri ne olursa olsun bizim için hepsi çok kıymetli. Hepsine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Dün de Hırvatistan’da Orman Genel Müdürlüğünden bir pilotumuzu şehit verdik, ona da rahmet diliyorum” dedi.
“Şehitlerimiz bu toprakları kanlarıyla suladı”
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bahadır, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürce yaşayabiliyorsak bu, şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Bahçelievler Belediyesi olarak Cuma namazı öncesi mevlit okuttuk, sonrasında ruhları için lokma dağıttık. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisine teşekkür ediyorum. Türkiye acılı ve sevinçli günlerinde her zaman birlik içindedir. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ilelebet devam edecektir” ifadelerini kullandı.