Bafralı balıkçılardan av yasağı tepkisi

Derbent Baraj Gölü'nde balık kafeslerinin zarar görmesi ve balıkların göle kaçması sonrasında getirilen 5 günlük av yasağına Bafra Balık Ekibi Derneği itiraz etti.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Derbent Baraj Gölü’nde bir su ürünleri tesisine ait teknenin batması ve balık kafeslerinin hasar görmesi sonucu çok sayıda balık göle kaçtı.

 Olayın ardından Samsun Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kaçan balıkların firma tarafından geri toplanabilmesi ve oluşan zararın telafisi amacıyla 11 Ağustos 2026 itibarıyla baraj gölünde 5 günlük av yasağı ilan etti.


Alınan bu karara Bafra Balık Ekibi Derneği’nden itiraz geldi. Dernek Başkanı Emre Fidan aracılığıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne sunulan dilekçede, yasağın amatör ve sportif olta balıkçılığı yönünden tekrar gözden geçirilmesi istendi.

 

Dernek tarafından yapılan başvuruda, ticari ve toplu avcılık yapan ağ gibi araçlara getirilen kısıtlamaların makul karşılandığı ancak bireysel olarak yürütülen, iğne ve tutulacak balık miktarı gibi kurallarla sınırlandırılmış amatör olta balıkçılığının bu kapsama dâhil edilmesinin doğru olmadığı vurgulandı.

 

Bafra Balık Ekibi Derneği Başkanı Emre Fidan, tesis mağduriyetinin giderilmesi adına alınan tedbirleri desteklediklerini belirterek, tüm gölde olta balıkçılığının tamamen durdurulması yerine sadece ticari ve toplu avcılığın engellenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca başvuruda, amatör balıkçıları da kapsayan bu kararın hukuki gerekçesinin taraflarına yazılı olarak bildirilmesi talep edildi.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!