Bafra Karpuzu Eski Tadını Yakaladı
Samsun'un Bafra Ovası'nda iyi tarım uygulamaları sonucunda meşhur Bafra karpuzu eski tadını yakaladı
Samsun Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, üreticilerin karpuzu pahalıya mal ettiklerini ancak ucuza sattıklarını belirterek, “Üretici mağdur oldu ama tüketici Bafra karpuzunu şeker gibi doya doya yedi” dedi.
Bafra karpuzunun has tadını yakaladıklarını ama sıkıntılarının devam ettiğini söyleyen Bilgiç, “Bafra karpuzunu pahalıya mal ettik ancak ucuza sattık. Nakliye yüksek olduğu için tüketiciye ucuz karpuz yansımıyor” diye konuştu.
Bafra karpuzunda geçen yıllara bakarak erken kesimi yasakladıklarını ifade eden Mehmet Bilgiç,
“Önceki yıllarda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve Sebzeciler Birliği olarak bir komisyon oluşturduk erken karpuz kesimini engelledik. Üreticiler artık erken kesim yapmıyor. Ovada iyi tarım yaparak tat olayını yakaladık. Bafra karpuzu normalde 7. ayın 20’si ile 25’inde çıkıyordu. Bu yıl örtü yaptığımız için 7. ayın başında çıktı. Bu erkencilik nedeniyle Adana karpuzuyla çarpıştı. Karpuz para etmediği için üretici mağdur oldu ama tüketici Bafra karpuzunu şeker gibi doya doya yedi. Şu anda da Bafra’dan 100 ila 150 arası araç çıkışı var. Bafra’da karpuz ekim alanı 40 bin dönüm civarında. Önümüzdeki yıllarda üreticimiz hak ettiğini kazanacaktır. Artık Bafra’nın has karpuzundan taviz vermeyeceğiz. Bafra’nın Karatay dediğimiz karpuzunu da önümüzdeki yıl Türkiye tadacak. Eski has özlemi geri getireceğiz” şeklinde konuştu.