Bafra'da Gaziler Günü'nde gaziler ve şehit aileleri unutulmadı
Samsun'un Bafra ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen programlarda gaziler ve şehit aileleri ilçe protokolüyle bir araya geldi.
Kutlama programı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Alparslan Türkeş Parkı'nda devam etti.
Burada gaziler ve şehit aileleri onuruna kahvaltı programı düzenlendi. Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, programda yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlığını korumak uğruna tarih boyunca büyük fedakarlıklarda bulunduğunu ifade etti.
Şehit ve gazilerin ülkenin vatan olarak korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Altınpınar, gazilerin taşıdığı yaraların fedakarlık ve vatan sevgisinin göstergesi olduğunu söyledi. Altınpınar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri ve hayatını kaybeden gazileri rahmet ve minnetle andı, hayattaki gazilere de sağlık ve huzur dileğinde bulundu.
"Bugünkü huzurumuzu şehit ve gazilerimize borçluyuz"
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise konuşmasında Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndan Kıbrıs Barış Harekâtı'na, terörle mücadeleden 15 Temmuz'a kadar uzanan süreçte verilen mücadelelere dikkat çekti.
Türkiye'nin bugün sahip olduğu huzur ortamında şehit ve gazilerin büyük payı bulunduğunu belirten Kılıç, tüm gazilerin Gaziler Günü'nü kutladı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin de günün anlamına ilişkin konuşma yaptı. Gaziler Günü'nün, ülke için mücadele etmiş yaşayan kahramanlara duyulan minnettarlığın ifade edilmesi açısından önemli olduğunu belirten Şahin, şehitleri ve hayatını kaybeden gazileri rahmetle andı.
Programların ardından Bafra protokolü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Rahmi Şahin ve gazilerle bir araya gelen protokol üyeleri, gün dolayısıyla sohbet etti.