• Haberler
  • Güncel
  • Bafra'da AK Partili Başkan MHP'yi saf dışı mı bırakıyor?

Bafra'da AK Partili Başkan MHP'yi saf dışı mı bırakıyor?

Samsun'un Bafra ilçesi İlçe Belediye meclis aritmetiğinde, hiçbir komisyon seçiminde MHP'li üyelerin yer almaması 'AK Partili Belediye Başkanı Hamit Kılıç, MHP'yi saf dışı mı bırakmaya çalışıyor?' sorusunu akıllara getirdi.

Haberin Özeti

  • Samsun'un Bafra ilçesinde, belediye meclis komisyon seçimlerinin hiçbirinde MHP'li üye yer almaması, AK Partili Başkan Hamit Kılıç'ın MHP'yi saf dışı bırakma niyeti olarak yorumlandı.
  • MHP'li üyelerin komisyonlara seçilmemesi, MHP Bafra Grup Başkanvekili Hamdi Kozil'in belediyenin faaliyet raporunu ve bütçesini eleştirmesinin ardından geldiği iddia ediliyor.
  • Başkan Kılıç'ın iddialara sessiz kalması, Cumhur İttifakı'nda ciddi bir çatlak oluştuğu yorumlarını güçlendirirken, MHP'den konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

Ak Parti’li başkan MHP’li üyelerin eleştirilerine dayanamadı mı?

AK Parti ve MHP'li ittifak üyelerinin Çarşamba’da yaşadıkları oy krizinin ardından, Bafra Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Hamdi Kozil, belediyenin faaliyet raporunu eleştirerek “Bütçe gerçekçi değil” ifadelerini kullanmıştı ifadelerinin altında meclis komisyonlarının hiç birisinde MHP'li üyenin olmamasının  yattığı iddia ediliyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda geçmiş dönemlerin üzerine sünger çekmeyi hedefleyen MHP'de yeni dönem Bafra Belediyesi Meclis komisyon seçimlerine gözler çevrilmişti. Yapılan son meclis komisyon seçimlerinde de MHP’li hiç bir üyenin seçilmemesi, parti kulislerini hareketlendirdi. Kulislerde, Başkan Kılıç’ın MHP’yi Bafra’da saf dışı bırakmak istediği ve bu nedenle Cumhur İttifakı’nda ciddi bir çatlak oluştuğu konuşulmaya başlandı iddiası ilçede de MHP camiasında da infiale neden olduğu belirtiliyor.

Bafra Belediyesi Meclisinin Denetim komisyonunda geçen yıl MHP’li üyelerin eleştirilerde bulunduğu bu yüzden bu dönemde de denetim komisyonun 2 AK Parti ve bir dönem Millet İttifakı çatısı altında ki İYİ Parti üyesinin yer almasının neden olduğu belirtiliyor. Yeni dönemde bir kere daha MHP'li üyenin seçilmemesi  nedeni ile başkan Kılıç'ın MHP'yi ittifakın dışına itiyor söylemleri ile tepkilerin ayyuka çıkartıldığı için meclisteki tepkinin verildiği iddia ediliyor.

Başkan Kılıç Sessizliğini Koruyor

Haber Expres internet sitesi muhabirlerinin bu iddiaları sormak üzere ulaşmaya çalıştığı Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, telefonlara cevap vermediği gibi herhangi bir geri dönüş de yapmadığı gibi Başkan Kılıç’ın sessizliğinin sürmesinin  yerel siyaset kulislerinde iddiaların doğru olduğu yorumlanmasına neden oluyor. Önümüzde ki günlerde konu ile ilgili olarak MHP Bafra İlçe Başkanlığı ve MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber