Ayşe Tokyaz cinayeti davasında karar çıkmadı
Eski polis memuru Cemil Koç'un üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme, tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül'e erteledi. Kararın bir sonraki celsede açıklanması bekleniyor.
Küçükçekmece'de eski polis memuru Cemil Koç tarafından öldürüldüğü, cesedinin ise bavula konularak Eyüpsultan'da yol kenarına bırakıldığı öne sürülen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz'ın ölümüne ilişkin davada karar çıkmadı. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.
Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cemil Koç ile bazı tutuklu sanıklar ve iki müşteki SEGBİS aracılığıyla katıldı. Dört tutuklu ve bir tutuksuz sanık ile Ayşe Tokyaz'ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.
Kararın gelecek celsede açıklanması bekleniyor
Cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasını sunmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 9 Eylül tarihine ertelenirken, bir sonraki celsede hükmün açıklanmasının beklendiği belirtildi.
İddianamede olayın ayrıntıları yer aldı
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayşe Tokyaz "maktul", ikiz kardeşi Esra Tokyaz "müşteki", Cemil Koç ile birlikte toplam 9 kişi ise "şüpheli" olarak yer aldı.
İddianamede, Esra Tokyaz'ın olay günü kardeşiyle görüntülü konuştuğu, görüşme sırasında Ayşe Tokyaz'ın yüzünde ve ağzında darp izleri bulunduğunu gördüğü, Ayşe'nin kendisine Cemil Koç tarafından darbedildiğini söylediği ve bulunduğu adresi paylaştığı aktarıldı. Esra Tokyaz'ın adrese gittiğinde kapıyı açan Cemil Koç'un kardeşinin evde olmadığını söylediği, üç gün boyunca Ayşe Tokyaz'a ulaşamayan Esra Tokyaz'ın daha sonra polise başvurarak şikayetçi olduğu kaydedildi.
Adli Tıp raporundaki bulgular
İddianamede yer verilen Adli Tıp Kurumu raporunda, Ayşe Tokyaz'ın ölümünün künt kafa travmasına bağlı nazal kemik kırığı ve beyin kanaması sonucu meydana geldiği belirtildi. Raporda ayrıca, Tokyaz'ın vücudunda kokain türevleri ile çeşitli uyuşturucu ve uyarıcı madde kalıntılarının tespit edildiği, kafatası ve alt dudağında darp bulgularına rastlandığı ifade edildi.
Sanıklar hakkında istenen cezalar
İddianamede Cemil Koç hakkında "kadına karşı tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "şantaj" suçlarından da 4 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Tutuklu 7 sanık hakkında "kadına karşı tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmeye yardım etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Oğuz Kal hakkında ise cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet ile diğer suçlardan ayrıca 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.