Ayçiçeği Çiftçiyi Sevindirdi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, '2011 yılında yaklaşık 5 bin çiftçi tarafından, 124 bin 700 dekar alanda 43 bin 645 tonluk ayçiçeği üretimi gerçekleşti' dedi
Vezirköprü, Havza, Ladik ve Bafra ilçelerinde 2011 yılı ayçiçeği hasadının sona erdiğini belirten Kadir Güven, "2003 yılında yaklaşık 84 bin dekar alanda 15 bin 114 tonluk üretim varken, 2011 yılında yaklaşık 5 bin çiftçi tarafından, 124 bin 700 dekar alanda 43 bin 645 tonluk üretim gerçekleşti" diye konuştu.
.jpg)
Dekar başına verimin de yıllar itibariyle artış göstererek 2011 yılında dekara ortalama 350 kg. verim alındığını ve ekilen alanların tamamına yakınının biçerdöverle hasat edildiğini kaydeden Güven, biçerdöverle hasatta dane kaybının da yasal sınır olan yüzde 2'nin çok altında yüzde 0,8 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Güven, çiftçinin ürettiği ayçiçeğini de yaklaşık 1.00-1.20 TL arasında sattığını, Bakanlığın da 2011 yılı ürünü yağlık ayçiçeği üreterek satışını gerçekleştiren üreticilere kilogram başına 23 kuruş destekleme ödemesi yapıldığını dile getirdi.
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Bakmadan Geçme
Samsunspor'lu Eyüp Aydın Trafik Kazası Geçirdi! İşte Sağlık Durumu
Samsun’da Enişte–Kayınbirader Kavgası Kanlı Bitti
Samsun’da Ehliyet Sınavında Usulsüzlük
Başkan Özdağ'dan 'Chery' yorumu! 'Ranta izin vermeyeceğiz'
Başkan Doğan’ın Müjdesi Hayata Geçti: Muhtarlar Konağı Tamam
Samsun’un Genç Zekaları 'Yeşil Vatan' İçin Robot Yarıştıracak: ROBOSAM Geri Sayımı Başladı!