AVCI ve SAĞLAM BBP’DEN ATILDI MI?

AVCI ve SAĞLAM BBP’DEN ATILDI MI?
Haber Expres Gazetesinde 01 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan BBP’DE İL KONGRESİ ‘KIRAN KIRANA’ GEÇECEK! Manşetli haberimiz sonrası kongre kıran kırana geçemeyecek

Haber Expres Gazetesinde 01 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan BBP’DE İL KONGRESİ ‘KIRAN KIRANA’ GEÇECEK! Manşetli haberimiz sonrası kongre kıran kırana geçemeyecek. Çünkü BBP İl yönetimi adaylığı düşünen isimleri üst kurul delegeliğinden MYK Üyesi Avcı ve Eski İlçe Başkanı Sağlam’ı listeden silerek önlem almaya başladı iddiası parti de huzursuzluğu doruk noktaya getirdi.

“BBP’YE YAKIŞMAYAN İŞLER”

Genel Seçimlerin ardından siyasi partilerdeki seçim süreçlerinin başlaması ile partilerde ki hummalı çalışmalarda sona yaklaşıldıkça bazı siyasi partilerde olduğu gibi BBP’de de ilginç ve bir o kadar da siyasete yakışmayan mobbing, sansür ve baskılarla süreci devam ettirmeye çalışıldığı öğrenildi. (BBP) Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanlığı için gün sayılırken edindiğimiz bilgi kongrenin iptaline kadar gidebileceği yönünde olurken ‘BBP ye yakışmayan işler oluyor’ şeklinde yorumlara neden oluyor.

“MYK ÜYESİ AVCI VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAĞLAM SİLİNDİ”

BBP ilçe ve il kongreleri ile Genel Başkanlık seçimleri için çalışmalar sürerken İl Başkanlığı yayınlanan haberimiz sonrasında mevcut yönetime karşı Çarşamba Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı Ertan Sağlam’ın il başkanlığına giden yola önünü kesmek amacıyla olsa gerek Üst Kurul delegeliğini YSK’ ya bildirmediği ortaya çıktı. Partisinde 2019 Yerel seçimlerinde BBP içinde Ülkede genelinde ki en çok oy alma başarısını göstererek Genel Başkan Mustafa Destici’ den teşekkür alan Sağlamın delegelikten düşürülmesi parti içinde huzursuzluğa neden olurken daha vahim oy Ayvacık’ tan geldi. BBP MYK üyesi Erdal Avcı’nın da üst kurul delegeliğinin YSK’ ya bildirilmediği ortaya çıkınca İl yönetiminin kongreyi yapamayacağı kongrenin ertelenmesinin gündeme geldiği öğrenildi.

“AYVACIK VE ÇARŞAMBA DELEGELERİNE AMBARGO”
Bu iki ismin üst kurul listesinden olmamasının sıkıntıları yaşanırken Ayvacık’ tan bildirilen 74 delegeden 11 kişi kayıt edilirken 63 delegenin kayıt edilmediği ve yine Çarşamba İlçe teşkilatınca bildirilen 43 delegeden 25 Delege kayıt edilmiş, 18 delege ise liste dışında bırakılmış. Konu ile ilgili bilgi alan BBPP MYK Üyesi Erdal Avcı’nın olaya tepki gösterdiği öğrenilirken Konu ile ilgili dedikoduları sorduğumuz Samsun BBP İl başkanı Ünsal Tokuç, “Bizim üst kurul delegesi falan silme konumuz yoktur. Bu duyumunuz yanlıştır, yalandır. Mevcut belirttiğiniz Ayvacık ilçemizden 74 delege bildirilmişse de bu kayıt edilmeyen 63 delegenin, Çarşamba’da ise aynı şekilde 18 delegenin YSK tarafından çeşitli nedenlerle silinmesinden kaynaklı isimlerinin partilerinin listesinde yer almamışlardır. Kendi oğlum da Atakum yönetiminde ama onun da adı çıkmadı. Konu hakkında özellikle Erdal Avcı ile Ertan Sağlam’ a isimlerinin listede olmadığını gidip bizzat kendilerinin İl Seçim Kuruluna bildirerek yazılmalarını istedik ama kendileri gidip ilgilenmedikleri için isimleri listede bulunmuyor” dedi.

“TOKUÇ, “HERKES ADAY OLABİLİR”

Haber Expres Gazetesinde İl Kongresine Ertan Sağlam’ın aday olma haberi nedeni ile listeden çıkartıldığı şeklinde ki yorumlar olduğunu ve ayrıca MYK üyesinin üst kurul listesinden çıkartılmasının Genel Merkez tarafından tepki alıp almadığını sorduğumuz Başkan Tokuş, “Kongrede herkes aday olabilir bizim makam, koltuk sevdamız yoktur. Hatta kongre öncesi Ertan Sağlam başkan ile son toplantımızda görüştük kendisinin aday olmayacağını hatta bizi destekleyeceğini belirtmiştir. Haber nedeni ile neden sıkıntı olsun” şeklinde cevapladı.

“SİLİNEN İSİMLERİ GENEL MERKEZ Mİ ONAYLADI”

Ancak edindiğimiz bilgilere göre BBP Teşkilatında MYK Üyesi ile eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı Adayı Ertan Sağlam gibi bir ismin adının çıkartılmasının siyasi ahlak ve etiğe uygun olmadığı ve özellikle Avcı’nın Genel Başkan ve Yardımcılarına konuyu ileterek kongrenin iptaline kadar gitmek istediği öğrenildi. Kongrenin hafta sonu yapılacağı ve kongreye iki Genel Başkan Yardımcısının geleceğini belirten başkan Tokuç ise kongrenin yapılıp yapılmayacağını hafta sonu hep birlikte göreceğiz ifadeleri ile iki Genel Başkan Yardımcılarının bilgisi ve merkez onayı ile silindiğini iması şaşkınlık oluşturdu. Kısacası BPP İl kongresi kıran kırana değil genel merkez onaylı silinen kadro ile seçime gidecek. ‘Yerel seçimlerde BBP’nin nasıl bir çalışma ile seçmeninin karşısına çıkacağı ise şimdiden merak ediliyor’ şeklinde teşkilat ve üyeler tarafından konuşulmaya başlanması dikkat çekiyor.

HABER-FOTO: ÜNAL DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber