Atakum'da 18 meclis üyesi Yeni Partiye geçiyor

CHP'de beklenen toplu istifalar öncesi Atakum Belediyesi CHP Meclis Grubu ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Samsun siyasetinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yaşanan hareketlilik sürerken, Çarşamba gününden itibaren toplu istifaların başlayacağı yönündeki kulisler gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte en dikkat çeken iddia ise Atakum Belediyesi CHP Meclis Grubu ile ilgili ortaya atıldı.

2 meclis üyesi kim?

Atakum Belediyesi Başkanı Serhat Türkel'in de CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye geçeceği  konuşulurken Belediye'de 20 CHP'li meclis üyesinden 18'inin de CHP'den ayrılarak YENİ Parti'ye katılma kararı aldığı öne sürüldü. İddialara göre, sadece 2 meclis üyesinin ise CHP'de kalacağı ve istifa etmeyeceği belirtiliyor.

Kaç meclis üyesi istifa edecek

CHP Samsun İl Başkanlığı'nda yaşanan gelişmelerin ardından kent genelinde çok sayıda partili ve yönetici yeni yol haritasını belirlemek üzere görüşmeler yaptı. Çarşamba günü başlayabileceği konuşulan istifaların parti teşkilatlarında dengeleri değiştirebileceği değerlendiriliyor. İstifa iddialarının önümüzdeki günlerde netlik kazanması beklenirken, Samsun siyasetindeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
Özel Haber