• Haberler
  • Güncel
  • Artık tamirat değil, yenisi alınıyor! 42 yıllık demlik tamircisi gerçekleri paylaştı

Artık tamirat değil, yenisi alınıyor! 42 yıllık demlik tamircisi gerçekleri paylaştı

Samsun'un İlkadım ilçesinde 42 yıllık demlik tamiratı yapan Serdar Mırık, eskiye göre artık tamirat için gelen vatandaşın azaldığını belirtti.

Ülkece çokça tüketilen çayların hazırlanmasında büyük bir önem taşıyan demlikleri tamiratla yeniden canlandırmaya çalışan esnaf Serdar Mırık, artık tamirat işleminin eskiye göre azaldığını bunun yerine yeni marka ve demliklerin sıkça tercih edildiğini ifade etti.

42 yıldır mesleğini mutlulukla icra ettiğini anlatan esnaf Serdar Mırık, eskiye göre işlerinin hareketliliğini kaybettiğini belirtti. Bunun sebebini ise markalaşma ve rekabetle ilişkilendirerek şöyle konuştu: “Set halinde satılan demlikler vatandaşa daha cazip geliyor. Tamir ettirmiyorlar, set halinde demlik alıyorlar. Eskileri atıp yeniye yöneliyorlar.”

whatsapp-image-2025-04-22-at-13-50-59-4.jpeg

whatsapp-image-2025-04-22-at-13-50-59-7.jpeg

"ESKİSİ GİBİ KAZANDIRMIYOR AMA KAYBETTİRMİYOR DA!"
42 yıldır mesleğini severek sürdüren emekli esnaf Serdar Mırık, askere gitmeden önce zücaciye işiyle uğraştığını, askerden döndükten sonra ise demlik tamiri dükkanını devralarak çaydanlık tamiratına başladığını söyledi. İşlerinin genel durumunu ise, “İşlerimiz günü kurtaracak kadar iyi diyelim. Çok kazandırmıyor ama kaybettirmiyor da. Eskiden dükkanımız daha hareketliydi, tamirat işleri çoktu, daha güzeldi. Şimdi işlerin düşmesinin bir sebebi, set halinde satılan demliklerin vatandaşa daha cazip gelmesi. Tamir ettirmiyorlar, set halinde demlik alıyorlar. Eskileri atıp yeniye yöneliyorlar.” Şeklinde aktardı.

whatsapp-image-2025-04-22-at-13-50-59-1.jpeg

whatsapp-image-2025-04-22-at-13-50-59-2.jpeg


"REKABET ARTTI, MÜŞTERİ AZALDI"
Piyasada artan rekabetle birlikte kentlerde vatandaşların çaydanlık seçeneklerinin çoğaldığını ve bu yüzden de daha çok kırsal yerleşim yerlerine hizmet verdiğini belirten Serdar Mırık, “Eskiden demlik her yerde satılmazdı ve biz kazanırdık. Şu an kentten daha çok Samsun’un kırsal yerleşim yerlerinden tamir ve kalaylama için uğruyor vatandaşlar. Şehirlerde artık tamirat kalmadı. Tabi bazı durumu olmayanlar tamir ettirmeyi tercih ediyor.” dedi.

whatsapp-image-2025-04-22-at-13-50-59-5.jpeg

whatsapp-image-2025-04-22-at-13-50-59-6.jpeg


"EN GÜZEL ÇAY, ALÜMİNYUM DEMLİKTE OLUR"
Müşterilerin demlik alırken markadan ziyade, çeliğin ve malzemenin kalitesine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Mırık, çay severlere ise iyi içimli çayın alüminyum demliklerde, köy suyuyla demlenmesi gerektiğini söyledi. Çelik demliklerin ise genelde çayı haşlayıp tadını bozduğunu belirtti.


Ayrıca Mırık, çırak yetişmemesinin nedenini şu sözlerle açıkladı: “Gençlerin çoğu okula gittiği için bizim meslekte çırak yetişmiyor. Okula gitmeyenler de maalesef kötü yola düşüyor. Mesleğe gençleri kazandırmalıyız. Bir de tamirciler olarak maliyetli işçi çalıştırmak zor. Eskiden 17 kişi bir dükkanda çalışıyorduk. Şimdi bir dükkânı bir kişi idare ediyor.”

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme