Art niyet arıyorum
Üstay, 'Milli Emlak operasyonu ile ilgili konuştuğum için emekli maaşım kesildi' dedi
CHP Samsun İl Başkanı Ersoy Üstay, Emlak operasyonu sonrası parti binasının önünde Burma’ya destek açıklaması yaptığı için emekli maaşına el konulduğunu iddia etti.
Üstay, parti binasında yaptığı basın toplantısında ‘4+4+4 kesintili eğitim sistemi’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP'nin 4+4+4 sistemi yerine 1+8+4 sistemini önerdiklerini söyleyen Üstay, toplantıda ilginç bir iddiada bulundu.
Geçtiğimiz aylarda yapılan Milli Emlak Operasyonu sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle emekli maaşının kesildiğini öne süren Üstay, "Operasyondan sonra Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’ya destek vermek amacıyla parti binası önünde yaptığım açıklama nedeniyle SGK emekli maaşıma ve arsalarıma haciz koydu. Sonradan öğrendim üzerimde hiç alakam olmayan şirketin prim borçları görünüyormuş. Yetkililer hatalarını anladılar ve işlemi düzelttiler. Bir devlet müessesesinin bu uygulamayı yapması ve beni mağdur etmesinde bir art niyet arıyorum. Yıldırma niyeti var. Fakat bu yıpratma politikası ile bizi yıldıramazlar" dedi.