ARIKAN ÇARŞAMBA'DA GENÇLERLE BULUŞTU

ARIKAN ÇARŞAMBA'DA GENÇLERLE BULUŞTU
Çarşamba Belediyesi, TRT Spor’un ünlü spikeri Erdoğan Arıkan’ı üniversite öğrencileri ve Çarşambalı vatandaşlarla buluşturdu

Çarşamba Belediyesi, TRT’nin ünlü spor spikeri Erdoğan Arıkan’ı, “İletişim ve Diksiyon Üzerine Seminer ve Söyleşi” kapsamında İletişim Fakültesi öğrencileri ve Çarşambalı sevenleriyle buluşturdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesine ev sahipliği yapan Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen program Cemil Sensoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Program da geleceğin iletişimcileri ve Çarşambalı vatandaşlar TRT Spikeri Erdoğan Arıkan ile buluştu.

1ncncncncnc.jpg

İletişim ve Diksiyon Üzerine Seminer ve Söyleşi” etkinliği kapsamında Çarşamba’ya gelen TRT Spor’un ünlü spor spikeri Erdoğan Arıkan,"İletişim, insanların arasındaki en önemli etkenlerden biridir. Özellikle İletişim Fakültesi’nde okuyan arkadaşlarımızın insanlarla iletişimi konusunda diğer her insandan daha çok etkin olması ve kendilerini bu konuda muhakkak geliştirmeleri gerekiyor. Ayrıca gazetecilik mesleğinde kamera karşısında diksiyon konusu bizler için büyük önem taşıyor. Kendinizi iletişim konusunda ve diksiyon konusunda geliştirirseniz mesleğinizde muhakkak başarı gelir. Ancak bunun için öncelikle kendinize hedefler koymanız ve koyduğunuz bu hedefler doğrultusunda ilerlemeniz gerekiyor” dedi

Etkili iletişim için dört temel unsura ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan Arıkan, bunların diksiyon, beden dili, tarz ve davranış ile konuşmanın gücü olduğunu belirtti. Programda, hayata dair önemli mesaj ve örnekler veren deneyimli spor spikeri Arıkan, diksiyon, beden dili ve hayatın şifresi üzerine görüşlerini aktararak, öğrencilerin sorularını cevapladı.

6chchjfhfhffgg.jpg

Etkinlikte İletişim ve Diksiyonu uygulamalı bir şekilde anlatan Arıkan, öğrencilerle ve izleyenlerle birbir iletişim halinde olarak bilgilerini izleyenlere aktardı. Gecede İletiş Fakültesi ekibinin yayımladığı GENÇ İfade gazetesi hediye edildi. Gazeteye bakan Arıkan, “TRT ve Yaygın ana akım medyasının dahi tartışamadığı konuları yayımlamakla başarılı bir çizgi ile yayımlarınızdan dolayı sizi kutlarım diyerek hediyeyi kabul etti.

Arıkan cevap verirken torpil kötü bir şey ve ülkemizde olmadığını söyleyemem ama çalışan her zaman kazanır torpille işe giren ise görev yaptığı sürece başı dertten ve sıkıntıdan kurtulamayarak sorunlu çalışacağını dile getirerek öğrenciyi çalışmaya ve daha çok çalışarak başarı ile işe girmeye mücadelesine devam etmesini belirterek soru cevap bölümünü tamamladı.

gnfnfnfnfnfn.jpg

Üniversite Öğrencilerini sahneye davet eden Arıkan diksiyon konusunda uygulamalı olarak bilgiler verdi. Cemil Şensoy Kültür Merkezinde düzenlenen program öğrenci ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Program sonunda TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan tarafından günün anısına özçekimlihatıra fotoğrafı çekildi. Programa Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sancak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, öğretim üyeleri, Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Şeker,AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Ersin Sandıkçı ile birlikte üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber