Antalya'da yangının 21. saatinde tedirgin bekleyiş
Antalya'nın Aksu ilçesinde dün akşam başlayan orman yangını 21'inci saatine girerken, alevleri kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan sürüyor. Yangın nedeniyle bazı mahallelerde yüzlerce kişi tahliye edildi.
Antalya’nın Aksu ilçesi Karaöz mevkisinde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölgedeki vatandaşların tedirgin bekleyişi sürerken, ekipler alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun mücadele veriyor.
Yüzlerce kişi tahliye edildi
Yangın nedeniyle Aksu ilçesinde Karaöz Mahallesi'nde 10 hane ve 25 kişi, Yeşilkaraman Mahallesi'nde 40 haneden 151 kişi, Yeşil Kahraman Mahallesi Yumuk mevkisinde 29 hane ve 105 kişi tahliye edildi.
Kepez ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde ise 175 hane ve 439 kişinin güvenli bölgelere tahliyesi gerçekleştirildi. Hayvanların tahliyesi için de çalışma yürütülürken, Kepez Belediyesi ekipleri 3 kamyon ve 6 personelle bölgedeki çalışmalara destek verdi.
Yangından 8 kişinin etkilendiği, bunlardan 2'sinin bacağındaki yaralanma şikayeti nedeniyle hastaneye sevk edildiği, 6 kişinin ise ayakta tedavi edildiği bildirildi.
Havadan ve karadan yoğun müdahale
Yangına 3 uçak ve 9 helikopterin yanı sıra 165 arazöz, 7 TOMA, 30 iş makinesi ve 112 araçla müdahale ediliyor. Çalışmalarda 1037 personel görev yapıyor.
AFAD'ın talebi üzerine çevre illerden de bölgeye ekip ve araç desteği gönderildi. Konya, Isparta ve Burdur AFAD müdürlükleri ile Konya, Karaman ve Isparta belediyelerinden ekipler ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü personeli yangın bölgesine sevk edildi.
Yangından etkilenen bölgelerde meydana gelen mobil iletişim kesintilerinin giderilmesi amacıyla GSM operatörleri tarafından mobil baz istasyonu araçları da konuşlandırıldı.
Elektrik kesintileri yaşandı
Yangın nedeniyle 2 bin 329 hanenin elektrik kesintilerinden etkilendiği bildirildi. Yangının kontrol altına alındığı bölgelerde ise hasar ve zarar tespit çalışmalarının başlatılacağı belirtildi.
Antalya Kızılay ekipleri de yangın bölgesinde vatandaşlara ve görevlilere yönelik ikram çalışmalarını sürdürüyor. Alanda su, ayran, soda, sandviç, çay, çorba, kruvasan ve kek dağıtımı yapıldı.
Vatandaşlar evlerini boşalttı
Yeşilkaraman Mahallesi'nde yaşayan İsmail Vural, yangının Karayöz mevkisinde başladığını ve mahalleye doğru ilerlemesi üzerine evlerini boşalttıklarını anlattı.
Vural, hayvanlarını da güvenli bir noktaya götürdüklerini belirterek, "Şu anda yerleşim yerlerinde sıkıntı yok. Hayvanlarımızı akşam aşağıdaki futbol sahasına götürdük, şu anda güvendeler. Sadece yukarıda bir ev yandı." dedi.
Karaöz Mahallesi sakini Ramazan Tatar ise yangının gece boyunca devam ettiğini belirterek, "Gece sabaha kadar da devam etti, daha da devam ediyor. Döşemaltı'na kadar ilerlediğini söylediler. 1-2 ev yandı." ifadelerini kullandı.
Yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan sürdürülüyor.

