Amasya'da kamu personeline yönelik 'İletişim Yüzyılı' eğitimi düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Amasya'da düzenlenen 'İletişim Yüzyılı Bilgilendirme Programı'nda, kamu personeline dezenformasyonla mücadele, CİMER'in etkin kullanımı ve yapay zeka konularında kapsamlı eğitimler verildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Amasya'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele yönelik "İletişim Yüzyılı Güçlü İletişim, Etkin Kamu Eğitimi Bilgilendirme Programı" gerçekleştirildi. Saraydüzü Kışla Binası'nda düzenlenen ve İletişim Başkanlığının faaliyetlerini anlatan tanıtım videosuyla başlayan organizasyonda, kamu iletişiminin dijital çağdaki yeni dinamikleri detaylı bir şekilde ele alındı.
Vali Bakan'dan CİMER ve etkin iletişim vurgusu
Programın açılışında katılımcılara hitap eden Amasya Valisi Önder Bakan, kamu iletişiminin güçlendirilmesinin ve devletle vatandaş arasındaki en kritik köprülerden olan CİMER sisteminin etkin kullanılmasının önemine işaret etti. Vali Bakan, yerel düzeyde farkındalığı artıracak bu eğitim programının hayata geçirilmesinden dolayı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğüne ve emeği geçen uzmanlara teşekkür etti.
"Doğru ile yanlış bilgiyi ayırt etmek zorundayız"
Kamu kurumlarının iletişim ihtiyaçlarına yönelik güncel çözümleri değerlendiren İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı, dijitalleşmeyle birlikte bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını ancak doğru ile yanlış bilgiyi ayırt etmenin daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Ayrancı, "Çalışma hayatımızda giderek daha fazla yer edinen yapay zekanın araştırma ve bilgi sentezleme süreçlerinde nasıl kullanılabileceğini konuşacağız. Sosyal medyanın etkin ve doğru kullanımı ile dezenformasyonla mücadele konularını tüm detaylarıyla değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.
Uzman isimlerden 4 farklı başlıkta eğitim
Protokol konuşmalarının ardından eğitim ve bilgilendirme oturumlarına geçildi. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İletişim Uzmanı Özge Yavuz, Bilgi İşlem Dairesinden Mühendis Olcay Çoban, Basın ve Yayın Dairesinden İletişim Uzmanı Ali Dervent ve Halkla İlişkiler Dairesinden İletişim Uzmanı Günay Ezgi Eken tarafından katılımcılara; yapay zeka entegrasyonu, sosyal medya yönetimi, kriz iletişimi ve CİMER işleyişi hakkında kapsamlı sunumlar yapıldı.