• Haberler
  • Spor
  • Altın uyum Avrupa'yı fethetti: Mete Gazoz ve Elif Berra'dan yeni hedef

Altın uyum Avrupa'yı fethetti: Mete Gazoz ve Elif Berra'dan yeni hedef

Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen 2026 Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda karışık takımlarda altın madalya kazanan Mete Gazoz ile Elif Berra Gökkır, başarılarını kalıcı hale getirmeyi hedefliyor. İki milli sporcu, aralarındaki güvenin ve uyumun başarıyı beraberinde getirdiğini vurguladı.

Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirilen şampiyonada kürsünün zirvesine çıkan milli okçular, hem bireysel hem takım performanslarıyla dikkat çekti. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Mete Gazoz, turnuvanın genel anlamda başarılı geçtiğini belirterek, tüm kategorilerde final sahasında yer almalarının önemli olduğunu söyledi.

Karışık takım kategorisinde elde edilen altın madalyanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Gazoz, klasik yay bireyselde ise Elif Berra Gökkır ile birlikte bronz madalya kazandıklarını hatırlattı.

“Birbirimize yüzde 100 güveniyoruz”

Akdeniz Oyunları öncesinde önemli bir sınav verdiklerini söyleyen Mete Gazoz, takım arkadaşına duyduğu güveni şu sözlerle anlattı:

“Elif Berra ile iyi bir ikili olduk. Çok genç olmasına rağmen çok başarılı bir sporcu. Atış çizgisinde birbirimize olan güvenimiz çok iyi. Ben ona yüzde 100 güveniyorum, o da bana öyle. Güzel iletişim olunca sonuç da kaçınılmaz oluyor.”

Karışık takımın geleceğine dair umutlu konuşan Gazoz, kariyeri el verdiği sürece Elif Berra Gökkır ile birlikte yarışmak istediğini de dile getirdi.

Elif Berra: “Benim için önemli bir özgüven oldu”

19 yaşındaki milli sporcu Elif Berra Gökkır ise büyüklerde ilk bireysel Avrupa Şampiyonası madalyasını kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Önünde daha çok Avrupa Şampiyonası bulunduğunu belirten genç sporcu, bireysel kategoride de altın madalya hedeflediğini ifade etti.

Karışık takımda elde edilen şampiyonluğun kariyeri açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Gökkır, “Karışık takımlarda altın madalyayı aldığım için gururluyum. Kariyerim için önemli bir basamağı atladım. Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlar öncesinde benim için önemli bir özgüven oldu.” dedi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!