• Haberler
  • Asayiş
  • Alkollü sürücüden ilginç savunma: 'Benim ikizim var'

Alkollü sürücüden ilginç savunma: 'Benim ikizim var'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde trafik uygulamasında durdurulan 19 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün 1.50 promil alkollü olduğu belirlendi. Alkolmetreyi üflememek için çeşitli bahaneler öne süren sürücüye toplam 65 bin lira ceza kesildi.

Trafik uygulamasında durduruldu

Olay, Cumhuriyet Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde meydana geldi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, uygulama sırasında şüphe üzerine 16 BLY 779 plakalı hafif ticari aracı durdurdu.

Yapılan kontrollerde sürücü Celal Ç.'nin (19) ehliyetinin bulunmadığı tespit edildi.

"Benim ikizim var" savunması

Polis ekiplerinin alkol testi yapmak istemesi üzerine sürücü bir süre alkolmetreyi üflememek için çeşitli bahaneler öne sürdü.

Celal Ç., "Benim ikizim var. Resul diye ikizim var. Mobil bankalarıma da giriş yapayım isterseniz. Ben buraya arkadaşımdan para almak için geldim." ifadelerini kullandı.

Bir süre sonra ise "Arabadan su içip geleyim." diyerek ekiplerden izin istedi.

1.50 promil alkollü çıktı

Yapılan alkol testinde Celal Ç.'nin 1.50 promil alkollü olduğu belirlendi.

Ehliyetsiz araç kullanmaktan 40 bin lira, alkollü araç kullanmaktan ise 25 bin lira olmak üzere toplam 65 bin lira idari para cezası uygulanan sürücü, işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!