ALES maratonu tamamlandı: 176 binden fazla aday ter döktü
Türkiye genelinde akademik kariyer hedefleyen adayların katıldığı 2026-ALES/1 sınavı bugün gerçekleştirildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınav 81 ilin yanı sıra Lefkoşa ve Bişkek dahil olmak üzere toplam 94 sınav merkezinde yapıldı.
Haberin Özeti
- • Türkiye genelinde ve yurt dışında 176 bin 823 adayın katıldığı 2026-ALES/1 sınavı ÖSYM tarafından bugün başarıyla tamamlandı.
- • Sayısal ve sözel testlerden oluşan sınavın sonuçları 5 Haziran 2026'da açıklanacak, puanlar 5 yıl geçerliliğini koruyacak.
- • ALES puanları lisansüstü programlar ile mühendislik tamamlamada kullanılacak; soru kitapçığına 10-20 Mayıs tarihleri arasında erişilebilecek.
445 binada ve 7 bin 178 salonda uygulanan sınav saat 10.15’te başladı. Adaylar, kurallar gereği saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı. Bu yıl sınava toplam 176 bin 823 kişi başvurdu.
ALES kapsamında adaylara sayısal ve sözel testlerden oluşan iki bölümde 50’şer soru yöneltildi. Sınav süresince kimlik problemi yaşayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutuldu.