Afet durumları için Noodle üretildi
Eriş Gıda, asırlık tecrübesiyle deprem gibi afet durumları için Noodle üretti
Eriş Gıda, başta deprem olmak üzere, çeşitli afetlerde acil gıda ihtiyacına çözüm olması amacıyla geliştirdiği ürünle hem Türkiye'de hem de dünyada fonksiyonel gıda alanında öne çıkıyor. Afet durumlarında yardımların ulaşması için geçen kritik süre olarak kabul edilen ilk 72 saatte, bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyabileceği birçok vitamin, mineral, yüksek protein ve zengin lifi içerisinde barındıran ürün, nitelikleriyle de hayati önem taşıyor.
Eriş Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Eriş, yaptığı değerlendirmede, şirketlerinin serüveninin büyük dedeleri Ali Eriş tarafından 1920'lerin zorlu şartlarında tahıl ticaretiyle başlatıldığını söyledi. Eriş, tahıl ticaretinin ardından 1940'lı yıllarda fındık işleme tesisi kurulduklarını, 1950'li yıllarda işlenen fındıkların ihracatına başladıklarını, daha sonra ise yılın tamamına yayılan sürekli bir iş yapmak arzusuyla 1974'te ilk un fabrikalarının temellerini attıklarını ve 1976'da un üretimlerine başladıklarını belirtti.
Uzun yıllar Asya bölgesine gerçekleştirdikleri ihracatlar sonucunda noodle ununda önemli bir tecrübe kazandıklarına değinen Eriş, iki yıllık AR-GE süreci sonunda ürünü üretebileceklerine inandıklarını anlattı. Eriş, şirket olarak un işlerini çeşitlendirme arzularının da olduğunun altını çizerek, 2013'te bu alana giriş yaptıklarını ve çalışmalarla fonksiyonel noodle ürünleri geliştirdiklerini söyledi.