Adana'nın Yeni Lezzeti: 'Adana Bombası'
Adanalı tatlı ustası Zeynep Geyik'in özel tarifiyle hazırladığı ve patentini aldığı 'Adana bombası', kısa sürede büyük ilgi görerek satış rekorları kırıyor. Geleneksel tatlılara rakip haline gelen bu özel lezzet, hem Adana'da hem de sosyal medyada gündem oldu.
Zeynep Geyik, 2021 yılında klasik muska katmeri yeniden yorumlayarak kendi dokunuşunu kattı. Katmer hamuru kullanarak hazırladığı ve içerisine kaymak yerine çikolata ile Antep fıstığı eklediği tatlıya, memleketine özgü bir isim olan ‘Adana bombası’ adını verdi.
Kısa sürede yoğun talep gören tatlı için Türkiye Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak tescil alan Geyik, siparişlere yetişmekte zorlandığını söyledi.
Zeynep Geyik, “Bu tatlı aslında birçok yerde muska katmer olarak geçer ve genelde kaymaklı yapılır. Biz bunu çikolatalı yaptık, müşterilerimiz de çok beğendi. Adını da Adana’ya özgü olsun diye ‘Adana bombası’ koyduk. Genç, yaşlı herkes severek yiyor. 70-80 yaşındaki büyüklerimiz bile gelip tatmadan geçmiyor. Taleplere yetişemiyoruz,” dedi.