• Haberler
  • Güncel
  • Adalet Bakanlığı Netanyahu hakkında kırmızı bülten talebi

Adalet Bakanlığı Netanyahu hakkında kırmızı bülten talebi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze'ye giden Küresel Sumud Filosu'na düzenlenen saldırı nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Afek Moskovitch hakkında kırmızı bülten çıkarılması için resmi sürecin başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla hareket eden Küresel Sumud Filosu aktivistlerine uluslararası sularda düzenlenen saldırıya ilişkin yargı sürecinde kritik bir aşamaya gelindiğini duyurdu. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında, aralarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Afek Moskovitch’in de bulunduğu 35 sanık hakkında kovuşturma devam ediyor.


Mahkeme tarafından 14 Temmuz 2026 tarihinde Netanyahu ve Moskovitch hakkında verilen yakalama emirleri doğrultusunda, sanıkların uluslararası düzeyde aranması amacıyla kırmızı bülten talep edildi. Adalet Bakanlığı, gerekli evrakları İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığına ileterek uluslararası süreci resmi olarak başlattı.


Yöneltilen Ağır Suçlamalar

Uluslararası sularda insani yardım taşıyan sivillere yönelik silahlı müdahale ve aktivistlerin alıkonulması nedeniyle sanıklar hakkında çok sayıda ağır suçlama bulunurken; Netanyahu ve Moskovitch soykırım ve insanlığa karşı suç, nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama ve eziyet, mala zarar verme ve nitelikli yağma ile ulaşım araçlarının kaçırılması suçlarından yargılanıyor.


"Cezasızlık Zırhına İzin Vermeyeceğiz"

Hukuki sürecin tavizsiz sürdürüleceğini vurgulayan Adalet Bakanı Akın Gürlek, Netanyahu yönetiminin dokunulmaz ve hesap sorulamaz olduğu yönündeki anlayışı kesinlikle reddettiklerini ifade etti. Gazze’de işlenen suçların üzerinin örtülmesine ve sorumluların korunmasına izin verilmeyeceğini belirten Gürlek, ulusal ve uluslararası hukukun tüm imkânlarının kararlılıkla kullanılacağını, insanlığa karşı suç işleyenlerin adalet önünde hesap vermesi için tüm adımların atılacağını kaydetti.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!