Abdulkadir Özcan uyuşturucudan gözaltına alındı
Türk Hava Yolları uçağında çıkardığı olayla hafızalara kazınan PETLAS'ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan, Ankara'da düzenlenen uyuşturucu ve fuhuş operasyonu kapsamında gözaltına alınırken, evinde 175,45 gram uyuşturucu madde bulundu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen geniş çaplı uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde, daha önce uçakta çıkardığı taşkınlıkla gündeme gelen PETLAS’ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan'ın da aralarında yer aldığı 17 şüpheli ile eğlence mekanı işletmecisi olduğu belirlenen 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Narkotik polisinin belirlenen adreslere gerçekleştirdiği baskınlarda Özcan'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari durumdaki diğer 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerinin çalışmaları devam ediyor.
İkametinde 175,45 Gram Uyuşturucu Madde Çıktı
Operasyon kapsamında şüpheli Abdulkadir Özcan'ın ikametinde de detaylı arama yapıldı. Yapılan aramalarda daralı ağırlığı 175,45 gram gelen ve ilk belirlemelere göre esrar olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Ele geçirilen maddenin kesin türü ve niteliğinin tespiti için başlatılan kriminal laboratuvar incelemesi sürerken, soruşturmanın çok yönlü olarak yürütüldüğü kaydedildi.
Uçakta "Milyar Dolarlık Adamım" Diyerek Olay Çıkarmıştı
Abdulkadir Özcan, 13 Aralık 2024 tarihinde Türk Hava Yolları’nın Dubai-İstanbul seferini yapan uçuşunda çıkardığı olayla kamuoyunun gündemine oturmuştu. Business class bölümünde seyahat ettiği sırada kabin ekibinin alkol servisini sonlandırması üzerine personele ve yolculara yönelik taşkınlık çıkaran Özcan, "Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Ben milyar dolarlık adamım. Türkiye'yi satın alırım" ifadelerini kullanarak tehditler savurmuştu.
Kabin memurları tarafından kelepçelenerek etkisiz hale getirilen ve inişte polise teslim edilen Özcan, yaşanan olayın ardından Türk Hava Yolları tarafından yolcu kara listesine alınmıştı.