• Haberler
  • Güncel
  • A101'in Carrefour'u devralma sürecine onay: Rekabet için 48 mağaza elden çıkarılacak

A101'in Carrefour'u devralma sürecine onay: Rekabet için 48 mağaza elden çıkarılacak

Rekabet Kurumu, A101'in Carrefour'u devralma işlemini sunulan taahhütler doğrultusunda onayladı. Piyasa dengelerinin korunması amacıyla 10'u A101, 38'i Carrefour'a ait olmak üzere toplam 48 mağaza elden çıkarılacak.

Perakende sektörünü yakından ilgilendiren devralma sürecinde Rekabet Kurumu nihai kararını duyurdu. Tüketicilerin rekabetçi fiyat imkânlarından mahrum kalmaması amacıyla A101 tarafından sunulan kapsamlı yükümlülük paketi kabul edilerek devir işlemine şartlı onay verildi.


48 mağaza elden çıkarılacak, istihdam 3 yıl korunacak


Rekabetçi endişelerin yoğunlaştığı bölgelerde piyasa dengesini korumak adına 10'u A101'e, 38'i Carrefour'a ait toplam 48 mağazanın elden çıkarılmasına karar verildi. Karar kapsamında her iki şirket ayrı organizasyon yapılarıyla faaliyetlerine devam ederken Carrefour'un bağımsız yapısı muhafaza edilecek. Taahhütler doğrultusunda, iki şirket bünyesindeki mevcut çalışan sayısı üç yıl boyunca korunacak.


KOBİ ve yerel üreticilere raf ve pazarlama desteği


Alınan kararla birlikte yerel üreticileri ve kadın girişimcileri desteklemeye yönelik adımlar da devreye sokuldu. Bu doğrultuda her yıl en az 75 KOBİ ve yerel üreticiye mağaza içi görünürlük, teşhir, katalog, pazarlama ve dijital satış desteği sağlanacak. Yöresel ve yerli tarım ürünlerinin raflardaki varlığı artırılacak.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!