A Milli Basketbol Takımımız Grubu Namağlup Lider Bitirdi
FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde fırtına gibi esen A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 1. Tur C Grubu'ndaki son maçında gövde gösterisi yaptı.
inan Erdem Spor Salonu’nda İsviçre’yi konuk eden 12 Dev Adam, parkeden 95-72 gibi net bir skorla galip ayrılarak grubunu namağlup lider bitirmeyi başardı. Ergin Ataman’ın öğrencileri, bu sonuçla 6'da 6 yaparak bir üst tura kusursuz bir moralle yükseldi.
İlk Çeyrekte İsviçre Sürprizi
Mücadeleye tutuk başlayan ve hücumda ritim bulmakta zorlanan Ay-Yıldızlılar, savunmada da rakibin dış atışlarına engel olamayınca ilk çeyreği 12-19 geride kapattı. Konuk ekipte Shumacher'in etkili oyunu ilk periyotta dikkat çekti.
12 Dev Adam Devrede İşi Çözdü
İkinci çeyrekle birlikte parkede bambaşka bir A Milli Takım vardı. Savunma sertliğini artıran ve Ömer Faruk Yurtseven ile Alperen Şengün’ün boyalı alandaki dominant oyunuyla kontrolü ele alan milli takım, soyunma odasına 47-41 önde gitmeyi başardı.
Üçüncü Periyotta Fark Açıldı: Fırtına Koptu
Üçüncü çeyrekte Ergin Ataman'ın öğrencileri adeta şov yaptı. Cedi Osman ve Adem Bona'nın da skora katkı vermesiyle farkı hızla açan 12 Dev Adam, hem hücumda hem savunmada kusursuz bir 10 dakika oynadı. Son periyoda 76-52 gibi ezici bir skor avantajıyla girildi. Son çeyrekte de üstünlüğünü koruyan milliler, karşılaşmayı 95-72 kazanarak namağlup unvanını korudu.
Ömer Faruk ve Alperen Potayı Kararttı
A Milli Takımımızda Ömer Faruk Yurtseven 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, ona Alperen Şengün 17, Cedi Osman ve Adem Bona ise 15'er sayıyla eşlik etti. İsviçre cephesinde ise Shumacher’in 23 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemedi.