60 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR

60 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR
Artvin`in 60 yıllık hayali olan ve yapımına 2010 yılında başlanan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi`nde yer alan Cankurtaran Tüneli`nin açılışı için tarih verildi

1 Mart tarihinde trafiğe açılacak tünel ile Hopa-Artvin arasındaki yol 12 km kısalacak.
Konuyla ilgili Artvin AK Parti İl Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada "Artvinimizin 60 yıllık hayali olan Cankurtaran Tüneli 1 Mart 2018 Perşembe günü saat 12:30’da tünelin Hopa giriş noktasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’ın katılımı ile trafiğe verilmesi programı gerçekleştirilecektir. Artvin halkımıza saygı ile duyurulur. Tüm halkımız davetlidir" denildi.
Artvin`in Borçka ile Hopa ilçeleri arasındaki Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi`nde yer alan Cankurtaran Tüneli, Karadeniz`i Doğu Anadolu Bölgesi üzerinden İran`a bağlayan ve özellikle zorlu kış şartlarında sürücülerin korkulu rüyası olan Cankurtaran Geçidi`ne alternatif olarak yapıldı.
5 bin 900 metre uzunluğundaki çift tüplü Cankurtaran Tüneli`nin temeli, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde 29 Ekim 2010`da atılmıştı.
Tünel delme işlemleri 2014 yılında tamamlanan Cankurtaran Tüneli Hopa-Çavuşlu mevkiinde 200 metre kotundan başlayarak 5 bin 900 metre uzunluğunda devam ederek Borçka-Çifteköprü mevkiinde 400 metre kodunda son buluyor.
Tünel 36 kilometrelik Hopa-Borçka karayolunda mesafeyi 14 kilometreye düşürüyor.
72 tünel ile Türkiye’de en çok tünelin olduğu il unvanına sahip Artvin`de Cankarturan Tüneli`nin yapımında dönem dönem sıkıntılar yaşanmış, bu sorunlar tünelin inşaatının tamamlanmasını geciktirmiş ve bu durum büyük tepki çekmişti.
yol1-001.jpg

yol2.jpg

yol3.jpg

yol4.jpg

yol5.jpg

yol6.jpg

yol8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz