- Haberler
- Güncel
- 46 yaşında üniversiteye başladı, birincilikle mezun oldu! Şimdi kültürel mirası yaşatıyor
46 yaşında üniversiteye başladı, birincilikle mezun oldu! Şimdi kültürel mirası yaşatıyor
Rize'de 46 yaşında üniversiteye başlayan iki çocuk annesi Sibel Kürkçü, bölümünü birincilikle bitirdi. 56 yaşındaki usta öğretici, deri işlemeciliği sanatını gelecek kuşaklara aktarıyor.
Pandemi döneminde evini atölyeye dönüştürdü
Deri işlemeciliği alanında iş hayatına atılmak isteyen Kürkçü, KOSGEB’in kadın girişimcilere yönelik desteğinden yararlandı. Ancak pandemi nedeniyle iş faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldı.
Çalışmalarından vazgeçmeyen Kürkçü, evini atölyeye dönüştürerek üretimini sürdürdü. Bir süre sonra halk eğitimi merkezinde usta öğretici olarak görev yapmaya başladı. Altı yıldır deri tasarımı üzerine eğitim veren Kürkçü, kursiyerleriyle birlikte üretmeye ve öğrendiklerini aktarmaya devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 yılında “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” unvanına layık görülen Kürkçü, Rize Kültür Sanat Merkezi Deri Atölyesi’nde de çalışmalarını sürdürüyor.