2 Ocak Cuma Günü Eğitime Ara
Yurt genelinde etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bazı illerde eğitim-öğretime ara verildi. Valilikler, 2 Ocak Cuma günü için peş peşe tatil kararlarını duyurdu.
Elazığ’da Okullar 3 Gün Tatil Oldu
Elazığ’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 2 Ocak Cuma günü de ara verildi.
Vali Numan Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğrencilerin güvenliği için karar alındığını belirtti.
Hatipoğlu paylaşımında, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını ve derslerine çalışmalarını isteyerek, pazartesi günü okullara dönülmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Kentte kar yağışı nedeniyle eğitime toplam 3 gün ara verilmiş oldu.
Kahramanmaraş’ta Kar ve Buzlanma Etkili
Kahramanmaraş Valiliği, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı, don ve buzlanma riski nedeniyle 2 Ocak Cuma günü eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
Valilik açıklamasında, resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi.
Kamu Personeline İdari İzin
Kahramanmaraş’ta kamu kurumlarında görev yapan; Hamileler, Engelliler, Kronik rahatsızlığı bulunanlar, Çocuğu kreş ve anaokuluna giden anneler, idari izinli sayılacak. Sağlık ve güvenlik birimlerinde görev yapan personelin durumu ise kurum amirlerince değerlendirilecek.
Gümüşhane’de Don ve Buzlanma Alarmı
Gümüşhane’de meteorolojik veriler doğrultusunda kar yağışı, don ve buzlanma riskinin artması bekleniyor. Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle 2 Ocak Cuma günü il merkezinde eğitime ara verildi.
Tatil kararı; resmi ve özel okullar, yaygın eğitim kurumları, özel eğitim merkezleri, kurslar, kreş ve anaokullarını kapsıyor.
102 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Gümüşhane’de aralıklarla süren kar yağışı sonrası 102 köy yolu ulaşıma kapandı.
Yolların açılması için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri sahada çalışma yürütüyor.
Kentte ana arterlerin ulaşıma açık olduğu, geçitlerde trafik akışının kontrollü şekilde sağlandığı bildirildi.
Öğrenciler Kar Tatilini Dışarıda Değerlendirdi
Kar tatili haberini alan öğrenciler park ve yokuşlarda kızakla kayarak karın keyfini çıkardı.
Öğrenciler, tatil haberini duyunca çok mutlu olduklarını ve arkadaşlarıyla eğlendiklerini dile getirdi.